Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Nancy van Olffen – Snoek verslikt zich in snoek

Locatie   Haarlemmermeerse Bos

Een snoek die zich in een snoek verslikt? Duikreporter Nancy legde het vast…

Het beloofde vandaag een mooie dag  te worden, het zonnetje scheen volop en mijn fotografie buddy Robert Schuyt en ik maakten ons op voor een duik in de Haarlemmermeerse bos. Vorige week zondag hadden we namelijk een enorme snoek gezien die een andere snoek had verorberd. Hier waren we best van onder de indruk.

We schoten de nodige plaatjes, het gebeurt tenslotte niet vaak dat je zo een mooi moment vast kunt leggen. Vandaag met goede verwachtingen vanwege het prachtige weer maar eens kijken of wij dit gevaarte opnieuw konden spotten.

Rechts onder het paviljoen door, gelijk maar richting het riet, daar hadden we hem tenslotte vorige week nog gezien. Geen vis te zien, de moed zakte me toch wat in de schoenen, kans is natuurlijk klein dat je hem weer treft.

Na bijna een half uur gedoken te hebben en de nodige koude vingers (ondanks mijn droogpakhandschoenen) zie ik Robert al pontificaal liggen.

profielfoto

De adrenaline gaat door me heen… zal het? En ja hoor daar lag hij, de snoek! En tot onze verbazing had deze snoek nog steeds de staart uit zijn bek hangen. Deze snoek was kennelijk zo gulzig geweest dat hij zich heeft verslikt in zijn soortgenoot. Ook was hij minder dik dan vorige week, zijn prooi zat dus goed vast.

Na Robert kreeg ik de kans om hem op de gevoelige plaat vast te leggen, maar toch wel met een dubbel gevoel keren we terug. Er rijst dan toch de vraag: “Zullen we deze snoek gaan bevrijden van zijn vastzittende prooi? Of laten we de natuur zijn werk doen?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief