Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Twee Nederlandse duikers omgekomen in Italië

olietanker_arenzanoTwee Nederlandse duikers zijn zaterdagochtend in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Genua omgekomen. Dat melden Italiaanse media en ook NU.nl.

De twee werden op de boot waarmee ze doken op het wrak van een olietanker voor de kust van de plaats Arezano, plotseling ziek.

De bemanning van de boot waarschuwde de hulpdiensten. Een van de twee, een in 1969 geboren man, overleed in de haven van Arenzano. De andere, in 1962 geboren man stierf in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Een derde duiker, een Duitser, ligt met dezelfde ziekteverschijnselen in het hospitaal.

Geen bevestiging

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon de dood van de twee mannen nog niet bevestigen. Op 5 april overleed een 34-jarige Zwitser bij een duik op het wrak van de tanker.

Bron: NU.nl

[update 11:45 uur]

Bevestigd

Inmiddels heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zondag bevestigd dat twee ederlandse duikers zijn omgekomen. Volgens een woordvoerder is een derde Nederlander, een man van 48, gewond geraakt maar buiten levensgevaar.

De Nederlanders maakten deel uit van een groepje dat naar het wrak van de olietanker Amoco Haven voor de kust van Arenzano wilde gaan. Ze werden op de boot plotseling ziek. De bemanning waarschuwde de hulpdiensten.

De derde Nederlander en een Duitser liggen in het ziekenhuis met dezelfde ziekteverschijnselen. Mogelijk was er iets mis met de persluchtflessen. De groep beschikte over een eigen duikuitrusting en had in de haven twee rubberboten gehuurd.

De Italiaanse justitie heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van de Nederlanders.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief