Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

De nieuwe Duikersgids. Verrassend duiken in 2016

DUIKERSGIDS 12 is uit! De gids bevat een record aantal nieuwe duikstekken. De meest opvallende? Een stek met een enorm kunstwrak, duiken tussen meervallen met 10 meter zicht, indoor duiken met 2000 tropische vissen, een nieuwe plas met de potentie van een echte duikplaats, duiken in een Rotterdamse gracht en nog veel meer. Ook interessant zijn Transfo Duiktank, Boomkil, Windgat en enkele juweeltjes in Overijssel, Gelderland en Duitsland. De Duikersgids is voor het eerst verkrijgbaar op Duikvaker! 

 

Met de nieuwe Duikersgids kun je alle kanten op. Of je nu houdt van zoet water, zout water, wrakduiken of indoor duiken. Voor dat laatste moet je dit jaar overigens in België zijn. Naast NEMO33 komt er in België een nieuw indoor duikparadijs, waar je in acht themazones duikt tussen 2000 kleurrijke zoetwatervissen. Ook nieuw in België – en reeds open – is Transfo Duiktank. Een echte leslocatie die de grens tussen binnen- en buitenwater perfect overbrugt. Overigens opent NEMO33 volgend jaar ook een buitenwaterlocatie in de vorm van een duikgroeve.

Cover_duikersgids12Duikstek voor wrakduikers
Ken jij een goede stek voor wrakduikers? Zoals gezegd, we hebben er eentje gevonden! Er zijn goede (trainings)faciliteiten en er ligt een enorm kunstwrak dat uitstekend geschikt is voor een funduik of een wrakduik specialty. Ga je meer voor vissen, planten, kleiformaties en goed zicht? Dan moet je absoluut in ons nieuwe juweeltje in Gelderland zijn. En wat is voor jou de mooiste duikstek van de Oosterschelde? De Zeelandbrug of toch de Bergse Diepsluis? Je stelt je mening bij na een bootduik op het ongerepte Boomkil of het verrassende Windgat.

Potentieel echte duikplaats
En hoe zit het nu met die plas die de potentie heeft een echte duikplaats te worden? Het beheer is goed geregeld. Het zicht is maximaal twaalf meter en de onderwaterwereld ontwikkelt zich fraai. Daarnaast zijn er plannen om de bestaande voorziening daar uit te breiden. Ook aan een onderwaterparcours met objecten wordt gewerkt.
Bijzonder is dit jaar ook RiF010. Duiken in het gezuiverde water van een Rotterdamse gracht. Het Duikhuis Rotterdam opent er een duikcentrum. Daar moet je echt een keer heen! Eerder dit jaar meldden we de Cacaofabriek in Helmond reeds als nieuwe duikstek. En zo zijn er nog tal van nieuwe duikplaatsen die we je voor volgend jaar presenteren.

Duiken in Malta
Kijk ook achterin de gids naar enkele mogelijke vakantiebestemmingen voor dit jaar. Lees alles over de mooiste duikplaatsen in Bonaire, Malta en Spanje. We wensen je voor dit nieuwe seizoen weer een heleboel mooie duiken toe. Check voor je vertrekt altijd eerst de logberichten en het actuele weer op het Duikersgids platform. Je vindt daar als Premium Member ook alle nieuw ontdekte stekken voor 2016. Heel veel duikplezier!

Nog geen abonnee of premium member?
Abonneer je hier
http://www.duikersgids.nl/abonneren

Wordt hier premium member
http://www.duikersgids.nl/abonnement-premium-content

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief