Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Lekker dobberen

Datum 2 mei 2015
Locatie Zeelandbrug

150502-fb-2Het was alweer een tijdje geleden dat Lilian en ik gedoken hadden. Dus hoog tijd voor een afspraak. Even lekker een tijdje dobberen bij de brug is de planning. We spreken af voor de HW kentering, omdat ik niet eerder naar Zeeland kan komen. Ik red de afgesproken tijd gelukkig net, omdat er nog gewerkt moest worden zaterdagmorgen. Maar als ik er ben, mijn spullen uit de auto heb geladen, Harry doorrijdt naar Scharendijke, heb ik er ontzettend veel zin in. We horen dat er al Sepia’s zijn gezien, maar we gaan eigenlijk meer voor de Goniodoris nodosa (bleke plooislak). Tja, dat hoe groot is de kans dat je die vindt….we proberen het toch.
Het is redelijk druk, dus we wachten niet te lang met te water gaan. Proberen de meute een beetje voor te blijven. Het is al lekker hoog, dus erg makkelijk om erin te komen. We nemen de oude instap en willen eerst even naar de nieuwe stokken, waar de Sepia’s gespot zijn net ervoor. Maar we vinden ze niet, we zijn ook eigenlijk te druk met zoeken naar klein spul, ik in ieder geval wel.150502-fb-1
150502-fb-4Ik had net een tip gekregen dat er een nestje Ruthenspar grondels aan het uitkomen was tussen de pijlers, dus daar wilde ik wel even naar op zoek. Maar ik heb het niet kunnen vinden. Gelukkig vinden we genoeg andere leuke dingen. Een enorme Aeolidia papillosa (grote vlokslak), bijna zwart, maar wel erg mooi. En een aantal Polycera’s (harlekijnslak) en Flabellina gracilis (slanke waaierslak). Het wemelt van de Galathea kreeftjes en ook van de zeespinnen trouwens. Ik vind een Buikstreepnemertijn en Lilian wijst me een Doto coronota (roodgevlekte kroonslak) aan. Daar voegen we nog de Onchidoris bilamellata (rosse sterslak) aan toe en we hebben een topduik gehad.
150502-fb-5Wel komen we onder water diverse andere duikers tegen, die niet altijd even subtiel aan het duiken zijn. Getuige de enorme stofwolken die het geweldige zicht verpesten en de vinnen en buddylijnen waar we op getrakteerd worden en die ons ongevraagd onder onze neus worden geduwd. Maar ja, het mag de pret niet drukken. We zwemmen naar de nieuwe instap en komen na dik een uur weer boven water. Jeetje wat heerlijk weer, temperatuur van het water, het zonnetje boven water en lekker een beetje kletsen met bekenden. Als ik dan ook nog door Lilian naar Scharendijke ben gebracht, is mijn weekend wel echt goed begonnen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief