Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Tony de Kock – Marsa Alam juli 2012

Tony de Kock was op vakantie in Marsa Alam. Mooie duikplaatsen, maar toch heeft hij een bittere nasmaak.


Datum 01-07 tot 15-07-2012
Locatie Marsa Alam, Egypte

duikreport-call-to-action-350x85

Net een heerlijke duikvakantie achter de rug in het mooie Marsa Alam in Egypte… mooie duikplaatsen, een schitterend onderwaterfauna en -flora, en dingen gezien zoals een zeekoe , dolfijnen, en schildpadden waar je weliswaar van denkt dat het reuzen-turtles zijn… Dit gecombineerd met een schitterend hotel waarvan je droomt dat je in het sprookje van 1001 nachten beland bent… Een temperatuurtje van +- 40 graden daar nog boven op en je zal dus wel begrijpen dat het een moeilijke opdracht was om na 15 dagen uit een vliegtuig te stappen om direct regen en koude te trotseren.

Toch heb ik mogen constateren dat een belangrijk duikcenter ter plaatse met een ongelooflijk Duits klantenbestand het op zeer kritieke punten niet zo nauw neemt met reglementeringen die ons als duiker opgelegd worden. Dit samen met een zeer vreemd figuur dat zichzelf manager noemt en daar rondloopt met een “ik ben perfect en niemand kan mij iets maken” gevoel, geeft mij bij deze toko toch een zeer vreemde nasmaak. Toen ik een tussentijdse rekening opvroeg, kreeg ik daarbij nog eens een koude douche omwille van aangerekende dingen waarvan ik niet eens besefte dat ik ze meemaakte, en dit gebeuren na nader onderzoek ook nergens kon terugvinden op een prijslijst of ergens uitgehangen was. En ja met een manager als dit… wordt praten moeilijk, zeer moeilijk zelfs, waardoor je uiteindelijk als toerist en klant die daar toch met 4 duikers een bedrag van 1800 euro aan duiken achterlaat, in de kou blijft staan…

Jammer dat een mooie hobby als duiken dikwijls moet afhangen van figuren als deze. Mensen als dit maken het bewonderen van dit stuk mooie adembenemende, wonderbaarlijke natuur zeer moeilijk te bewonderen. en dat is jammer, zeker als je in het hoekje van maar 10% niet-Duitse klanten gedrukt wordt en dan ook als totaal onbelangrijk beschouwd wordt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief