Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Toe aan een carrièreswitch?

Op zoek naar ander werk en het liefst onder water? Dan is dit iets voor je: duikbootpiloot! U-Boat Worx, de Nederlandse fabrikant van miniduikboten, heeft zijn eerste opleidingsinstituut voor duikbootpiloten geopend op Curaçao.

Onder de naam Sub Center Curaçao (SCC) wordt een flinke diversiteit aan opleidingen aangeboden. Of je nu professionele aspiraties hebt of droomt van het avontuur in de diepte: bij SCC ligt voor jou een programma op maat klaar.

— 95 procent van de onderwaterwereld is nog onontdekt. Iedere duik in het diepe is een nieuwe ontdekkingstocht. —
Erik Hasselman, U-Boat Worx

SCC biedt verschillende pilotenopleidingen. Voor cursisten met beroepsmatige aspiraties zijn er de volledige cursussen inclusief theorie- en onderhoudstraining. Daarnaast is er het Private Submersible Pilot programma voor iedereen die ervan droomt om de diepte van de oceaan te ontdekken en alle aspecten van een duikboot te leren kennen. De deelnemers aan dat programma ontvangen een volwaardig certificaat. Als laatste zijn er de verkorte Pilot Experience programma’s voor avonturiers die de basisprincipes willen ervaren. Alle programma’s staan garant voor een fenomenale en unieke ervaring in een luxe privéduikboot.

UBoatWork_onderzeeër_aug2020 (3)
UBoatWork_onderzeeër_aug2020 (4)
Sub Center Curaçao - Aerial View

SCC beschikt over een klaslokaal op een bijzondere plek: in een oude mijnenveger. Daar kunnen cursisten de basisprincipes van de duikboot leren kennen voordat ze in het diepe duiken. Dankzij de uitstekende ligging is het maar een paar minuten varen naar het ​​spectaculaire huisrif, met een drop-off die duiken tot honderden meters diep mogelijk maakt. Het adembenemende rif herbergt prachtige, levendige scheepswrakken, kleurrijke vissen en koralen. Door het heldere water is dit alles zelfs op grote diepte vanuit de duikboot goed zichtbaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief