Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Blog

Giving back

Als duikresort in Indonesië willen we niet alleen onze gasten een heerlijke duikvakantie bezorgen, maar voelen we ook een verplichting om iets terug te doen voor de lokale gemeenschap. En dat doen we op een unieke manier.

Nabij Thalassa Dive Resort Manado in Noord-Sulawesi vind je het dorp Tongkaina. Hierp bevindt zich een middelbare beroepsschool. Deze school is twaalf jaar geleden opgericht door Thalassa’s managing owner en PADI Course Director Simone Gerritsen met als doel om lokale kids meer kansen te bieden in de Indonesische banenmarkt.

Voor Indonesische begrippen is SMK Kristen Solagratia niet zo bijzonder in vergelijking met andere dorpsscholen in Indonesië. Maar er zijn twee uitzonderingen: de school heeft een uitgebreid vakkenpakket voor duiken en toerisme én wordt ondersteund door de Nederlandse stichting Kehidupan Anda (‘Jouw Leven’), die de geldstroom van donaties en sponsorouders coördineert.

Simone is verantwoordelijk voor het duikgedeelte. Al meer dan 10 jaar leidt ze ‘haar’ kinderen op tot volwaardige duikers, die uiteindelijk als gids werk vinden in het Indonesische duiktoerisme. Sommige jongens en meiden keren terug om hun duikopleiding voort te zetten en Divemaster of Instructeur te worden.

Ook komt de Engelse taal zeer veel aan bod op school. Hard nodig, want in Noord-Sulawesi is men lang niet zo bedreven in de taal als op bijvoorbeeld Bali.

Vóór de komst van de school had de jeugd maar weinig middelen om iets van hun leven te maken: de meeste kinderen konden simpelweg niet verder komen dan de basisschool. Daarna moesten ze gaan werken en dat waren meestal baantjes die maar weinig uitdagend zijn, laat staan een redelijk salaris opleveren.

Wil je meer weten, neem dan contact op met Thalassa Dive Resorts Indonesia. Of kom zelf eens een kijkje bij Thalassa en op de school.

 

Tekst: Arjen Bokhoven, Thalassa Dive Centers

www.thalassamanado.com

3 reacties

 1. Avatar

  En je komt deze DM’s en instructeurs dan ook nog wel eens tegen elders in Indonesië. Meteen een mooi aangrijpingspunt voor een gesprek over Ibu Simone 🙂👌

  REAGEREN
  • Avatar

   Haha ja inderdaad Hub, dat horen we wel eens vaker!

   REAGEREN
 2. Avatar

  Steun Simone en de stichting Kehidupan-Anda wat betekend ” JOUW LEVEN ” met de Actie Warm Hart en stem op
  http://www.kro-ncrv.nl/warmhart/kehidupan-anda
  Klik voor gratis stemmen op de stem button. Stemmen kan van elk E-mail adres wat je tot je beschikking hebt en VPN.

  ” Misschien kom je ons later tegen als jullie gids. ” Namens de kinderen van Tongkaina hartelijk dank.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief