Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Indonesië - algemeen

Driemaal duiken bij Noord-Sulawesi

Wie gaat duiken bij Noord-Sulawesi, kan rekenen op een grote diversiteit. Kijk maar eens naar deze drie duiklocaties.

Foto: Edwin van der Sande

Bunaken

Bunaken kenmerkt zich door de fantastische drop-offs die compleet begroeid zijn met harde en zachte koralen en reusachtige sponzen, waarboven grote scholen vis zweven. Over de schilpadden struikel je hier – in één duik kom je zo 20 verschillende dieren tegen. Haaien, roggen en napoleonvissen komen hier ook veelvuldig voor en voor de liefhebber van macroleven is er heel veel op de drop-offs te vinden.

Bangka

Een explosie van kleur en overal zachte koralen die de pinnacles rond het eiland bedekken. Op de ongerepte riffen krioelt het van het leven. Van pelagics to supermacroleven, Bangka heeft het allemaal. Je kunt er niet de kleinste zeepaardjes tegenkomen, maar ook een doejong.

Lembeh

De Critter Capital of the World, Muck Diving Mekka en deTwilight Zone – dat zijn zijn slechts enkele van de namen die Lembeh door de jaren heen heeft gekregen vanwege de hoge dichtheid en diversiteit van zeldzaam en ongewoon onderwaterleven. Duiken in Lembeh is niet te vergelijken met duiken waar dan ook. Elke duik weer zie je ontelbare soorten critters die leven op de beroemde muck-slopes van Lembeh Strait. De meest vreemde vissen kom je hier tegen en geen duik is saai. Misschien denk je de eerste duik ‘wat doe ik hier?’, maar al snel ben je een en al ongeloof over wat de duikgidsen allemaal aanwijzen.

Dive-and-Travel_Noord-Sulawesi_Murex
Foto: Edwin van der Sande

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief