Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: Olyspeed Alien

DuikeninBeeld testte een serie snorkelmaskers. Dit zijn de resultaten van het Olyspeed masker, model Alien.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting en resultaten.

Eerste aanblik en gebruik
Het Olyspeed Alien 007 masker ziet er als een bijzonder gadget uit een James Bond film uit – in die zin doet het masker zijn naam eer aan. Het monteren van de snorkel gaat niet echt makkelijk. De tip in de gebruiksaanwijzing om de snorkel voor montage in warm water te houden is ook niet echt handig. Wie heeft er nu warm water bij zich voor een snorkeltocht?

Het masker valt verder op doordat je niet door de neus kunt ademen. Bij dit masker moet je door de mond ademen zoals bij regulier snorkelen. Hierin wijkt het echt af van de andere maskers. Het is echter onduidelijk in welke positie je je mond moet houden: er zit een soort opening voor je mond, maar je lippen er omheen werkt niet en je lippen erin ook niet.

Bij gebruik is het makkelijk op te zetten en het blijft goed op zijn plek, maar (!!!) er komt geen lucht door de snorkel (!!!). Alleen als je de snorkeltop openhoudt krijg je lucht en dit is gewoon aan de oppervlakte waar je als je snorkelt gewoon moet kunnen ademen. Niet kunnen ademen is levensgevaarlijk!! Daarbij is het naast het moeten openhouden van de snorkeltop ook nog eens niet makkelijk om het voorgevormde mondstuk goed in je mond te houden.

Toch hebben we het masker met dus het handmatig openhouden van de snorkeltop getest. Uit deze test blijkt dat het masker niet goed afsluit, niet bij het snorkelen, niet bij een hoekduik en niet bij zwemmen onder water. Verder is het gezichtsveld erg klein en beslaat het masker ook nog eens.|

 

Score op belangrijke punten – 1-5 waarbij 1 slecht is en 5 goed

Snorkel (de)montage: 2
Comfort bij op- en afzetten: 3
Comfort met masker op: 2
Ademgemak: 1
Beslaan: Ja
Helder en goed zicht: Nee
Gezichtsveld: Klein
Waterloosventiel: Nee
Extra’s: Komt met 1 extra snorkel (die ook geen lucht geeft…)

 


Conclusie
Leuk gadget voor aan de muur, maar levensgevaarlijk voor snorkelen.

Klik hier voor de volledige test, een toelichting en de resultaten.
Als je op de maskers hieronder klikt, zie je de bevindingen van onze testpersonen per masker.

Wij zijn bij het uitvoeren van de tests zo zorgvuldig mogelijk te werk gegaan – de bevindingen zijn de objectieve mening van de testpersonen. Hoe jij de snorkelmaskers ervaart, kan verschillen.
Dit overzicht is GEEN compleet overzicht. Er kunnen meer snorkelmaskers op de markt zijn. Aan deze test kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief