Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

TeamNL in Korea – We zijn er!

Onderwaterfotograaf Jos Broere en model/assistent Ester van den Doel zijn vertrokken naar een afgelegen archipel in Zuid-Korea. De reden? Ze nemen voor Nederland deel aan een internationale shoot-out. Ester blogt.

Stempel paspoort Korea

Eindelijk is het dan zo ver! Na het uitstel in september vanwege een tyfoon die behoorlijk heeft huisgehouden in de regio, zijn we op 10 oktober vertrokken richting Seoul voor onze deelname aan de Ullleungdo Dokdo International Underwater Photography Competition. Gelukkig verloopt de vlucht zonder problemen nadat we op Schiphol even wat moeite hadden met het inchecken van al onze bagage; maar met een klein beetje herverdelen komt alles goed (wie zegt dat vrouwen altijd de meeste kilo’s bagage bij zich hebben, moet maar eens met een onderwaterfotograaf op reis gaan!).

In Korea gaat alles ook lekker; binnen no-time zijn we het vliegtuig uit, door de douane en hebben we een Koreaanse stempel in ons paspoort. Ook al onze bagage valt op de band en binnen een uur na landing zijn we klaar om naar het meeting point te gaan waar we opgewacht worden door iemand van de organisatie. Op onze vlucht blijkt ook het Zwitserse team gezeten te hebben en we wachten nog op de Italianen die kort na ons landen. De dame van de organisatie zet ons op de bus richting hotel omdat ze nog op een paar anderen moet wachten.

Shootout in KoreaWe vertrekken met een shuttlebus richting de stad en vragen aan de chauffeur waar we er uit moeten maar heel duidelijk is zijn antwoord niet, alleen dat we nog 10 minuten moeten lopen…wacht even! 10 minuten lopen met minimaal 2 tassen per persoon, daar worden we niet heel blij van na een lange vlucht. Er blijkt een klein communicatiemisverstand te zijn, we hadden een stop later uit de bus gemoeten want daar werden we opgewacht door iemand van de organisatie met een busje voor alle bagage. Hij is ons echter tegemoet gereden en we laden alles snel in de bus om naar het restaurant te gaan voor het eerste diner. Daar maken we kennis met een groot deel van de andere deelnemers; Rusland, Maleisië, Duitsland, Portugal, Zweden naast degenen die we al ontmoet hebben op het vliegveld. De rest van de Aziatische deelnemers zien we echter niet zo snel.

Na het eten lopen we naar het hotel waar we inchecken en onze deelnemerskaarten krijgen en een uitgebreide brochure over de wedstrijd met het programma. Tot onze schrik (van iedereen uit Europa hoor) moeten we vannacht al om 03.00 uit bed om te beginnen aan de transfer naar Ulleungdo; eerst een busrit van een paar uur en dan nog een paar uur op de veerboot naar Ulleungdo. Tijd om snel naar de kamer te gaan, douchen, even relaxen en een paar uur slapen! Morgen staat weer een lange dag op het programma.

Ester van den Doel is in Zuid-Korea als model/assistent van onderwaterfotograaf Jos Broere. Samen vormen ze TeamNL en doen ze mee aan de internationale fotowedstrijd bij de eilanden Ullleungdo en Dokdo op het randje van Koreaans grondgebied. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief