Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Stijn Van Gysegem – Duikreis naar Bali

Locatie Bali, Indonesië

 

Een nieuwe Duikreporter! Kijk de film van Stijn over de duiken die hij in Bali maakte.

In deze korte, samenvattende video zie je de hoogtepunten van mijn 13 duiken in Bali, Indonesië (11 in Amed en Tulamben en 2 in Nusa Penida). Je ziet achtereenvolgens een zeeschildpad, een black tip reef shark, een bamboo shark, het leven tijdens de nachtduik en de reuzemantas in Manta Bay.

Het zijn bijna allemaal bootduiken, georganiseerd door het duikcentrum Jukung Diving op Bali. Het was in maart nog regenseizoen, maar de weersomstandigheden lieten toch toe om met de boot uit te varen en om in relatief helder water te duiken. De watertemperatuur is 29° en de zichtbaarheid varieert tussen de 10 meter (bij regenweer) en de 30 meter (bij droog weer). Mijn diepste duik lag op 36 meter diepte, maar eigenlijk zijn alle duiken toegankelijk voor iemand met een PADI Advanced brevet (of gelijkwaardig).

De reuzemantas zijn fantastische dieren. Ze hebben absoluut geen schrik en lijken op vele momenten zelfs nieuwsgierig en speels. Ze komen zelf naar de duikers toe en durven tot op enkele centimeters te komen.

De nachtduik op de US Liberty was ook zeer de moeite, al kan het soms druk zijn (iedereen wil blijkbaar ’s nachts gaan duiken op dat wrak dus als het goed weer is krioelt het er van de duikers).

Het is alleen spijtig dat het water (net zoals het land trouwens) vaak sterk vervuild is. De Indonesiërs hebben de gewoonte om alle afval, inclusief plastic, gewoon op straat of in het water te gooien, waardoor de vervuiling vaak zwaar storend is (en niet alleen voor de duikers). Ik heb mij meermaals vergist door te denken dat ik een (felgekleurde) vis zag, terwijl het enkel om plastic ging.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief