Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

STENAPA helpt schildpadden

STENAPA, het nationale park van St. Eustatius, heeft een belangrijk neststrand voor schildpadden schoongemaakt na een ongekend zware regenval. 

zeelandiabeach_statia_st-eustatius
Na de enorme regen op 17 november werd Zeelandia Beach op St Eustatius bedekt met afval. Dit strand is een van de belangrijkste neststranden voor schildpadden op St. Eustatius. Door de ongekende regenval ontstond er een rivier vanaf de vuilnisbelt rechtstreeks naar Zeelandia Beach waarin het vuil werd meegesleept. Langs de kust lagen plastic flessen en verpakkingen naast koelkasten en bouwmaterialen. Waarschijnlijk zijn chemische stoffen van auto-accu’s en elektrische apparaten de oceaan in gespoeld. Het stinkt niet alleen, maar is ook gevaarlijk voor het leven in de oceaan en voor mensen.

STENAPA en lokale vrijwilligers hebben hard gewerkt om zo veel mogelijk afval te verwijderen. Vrijdag 25 november verzamelde het STENAPA team samen met Clyde van Putten en Charles Woodley van de eilandraad en 17 lokale vrijwilligers meer dan 100 zakken afval. De komende weken zal STENAPA samen met andere organisaties ook de rest van het afval opruimen. Echter, het afvalbeheer van St Eustatius zal moeten veranderen om deze vicieuze cirkel te doorbreken. STENAPA werkt graag met de lokale overheid aan een duurzame oplossing.

Meer over Statia en haar bijzondere onder- en bovenwaternatuur…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief