Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Spanje in één oogopslag

Algemeen

Hoofdstad: Madrid
Aantal inwoners: 49 miljoen
Taal: Spaans
Valuta: Euro
Reisdocumenten: Geldig paspoort of identiteitskaart
Website: www.spain.info/en/
Actuele reisadviezen en -info: Nederland wereldwijd, de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL)

logo spanje

Duiken

Met meer dan 20 mariene reservaten is er op het vasteland van Spanje genoeg keuze aan duikplaatsen. De wetten in Spanje staan duiken dieper dan 40 meter en duikers jonger dan 16 jaar niet toe. Deze regels kunnen lokaal verschillen. Duikgebieden op het vasteland zijn o.a. de Costa Brava, Costa Blanca, Costa Dorada en Andalusië.  Voor uitgebreidere informatie per gebied, klik hier.

De Canarische Eilanden hebben een eigen pagina met info. Aan een aparte pagina voor de Balearen wordt gewerkt.

Beste reistijd voor duikers

Er kan in Spanje het hele jaar door gedoken worden. De beste tijd is echter van maart tot oktober. Gedurende het jaar kan de watertemperatuur variëren van 10 tot 26 graden Celsius, dus afhankelijk van de gekozen reistijd, moet de dikte van het duikpak hierop aangepast worden.

Herradura_Jos_Broere2

Reizen naar en in Spanje

De snelste manier om in Spanje te komen is per vliegtuig. Naar Barcelona, Girona, Alicante en Malaga gaan rechtstreekse vluchten. Ook met de auto is Spanje goed bereikbaar. Vanuit Utrecht is Barcelona bijvoorbeeld 1500 km rijden. In Spanje zelf is alles makkelijk bereikbaar met de auto. Ook het vervoer per trein is goed georganiseerd.

Medes-Islas_Spanje_tandbaars_shutterstock_237139318
Stephane Regnier - Groothoek

Klimaat

Spanje ligt in de gematigde zone en het klimaat wordt bepaald door de ongebruikelijke ligging. Door het grote oppervlak en de hoge bergachtige terreinen heeft Spanje een van de meest diverse en gevarieerde klimaten van Europa. De temperaturen in het Middellandse Zeegebied zijn in de zomer en winter meestal hoger, en de dagelijkse temperatuurveranderingen zijn kleiner dan in het binnenland. De temperaturen in juli en augustus zijn gemiddeld 22 tot 27°C aan de kust en 29 tot 31°C verder landinwaarts, met een lage luchtvochtigheid.

Wat kun je in Spanje nog meer doen?

De diversiteit in landschappen is in Spanje enorm en zo ook de diversiteit in activiteiten. Van bergbeklimmen en bergwandelen in de Pyreneeën tot museumbezoeken in een van de vele steden. Van golfen tot golfsurfen, in Spanje is vrijwel ieder soort vakantie mogelijk. Langs de kust zijn de stranden de grootste trekpleister, maar steden als Barcelona, Valencia, Sevilla en Madrid hebben een groot cultuuraanbod en de natuur in het land is adembenemend.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief