Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Geert Clauws – De Medas Eilanden

Duikreporter Geert Clauws zocht L’Estartit op en dook onder bij de Medas Eilanden. Kik zijn film!

Locatie Spanje

 

Na 14 jaar duiken werd het wel eens tijd om ook eens de Medas eilanden te gaan verkennen.

Een stukje beschermd natuurgebied gelegen vlak voor het strand van L’Estartit, een gezellige en in deze periode een erg rustige badplaats aan de Costa Brava. Je vind er tal van duikcentra en gezellige terrasjes.

Na een vermoeiende nachtelijke rit van 1250 km aangekomen in Roses, waar ik logeerde, scheen de zon al volop en was het genieten van een temp tussen de 25 en 30gr.

Ik had me voorgenomen om ook Catalonië te ontdekken en na een dagje Barcelona was het tijd voor de eerste duikdag. Om 9u afspraak in het duikcentrum in L’Estartit om al het nodige papierwerk in orde te brengen om daarna richting pier te vertrekken waar de boot op ons lag te wachten.

Alle materiaal werd aan boord gebracht en we vertrokken voor een tocht van amper 15 min naar de Eilanden. Net voldoende tijd om de fles te monteren en het pak aan te trekken.

Aangekomen op de duikplaats kregen we eerst de briefing waarna we onze duik konden starten.

Rond deze tijd van het jaar is het water er op zijn warmst, zo’n 23gr. De zichtbaarheid was niet erg goed door de overvloedige regen van de vorige dagen maar toch nog zo’, 6 à 8m.

Een rotsachtig landschap doemde op met grote rotsen mooi begroeid met gorgonen. Een lamp bleek geen overbodige luxe om te zoeken tussen spleten en in holen.

Al snel zagen we de grote tandbaarzen die zich makkellijk lieten filmen en fotograferen. Ik stond versteld van de grote diversiteit aan fauna en flora die hier te vinden is.

Tijdens de volgende duiken werden murenen, grote scholen barracud’s, roggen, steenvissen enz waargenomen.

Kortom een ideale plek om een weekje strand, cultuur en duiken met elkaar te combineren met het hele gezin.

Tijdens mijn verblijf maakte ik ook kennis met Fleetdive, een interessant concept voor duikers waarbij je een woning huurt incl boot en auto. En dit gaan we volgend jaar eens ontdekken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief