Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Tenerife: drie favorieten van Erna Lucas

Erna Lucas woont op het Canarische eiland Tenerife. Ze neemt je mee naar haar ‘achtertuin’.


Al ruim 11 jaar woont Erna Lucas op Tenerife, waar ze eerst als tolk/vertaler in een ziekenhuis haar brood verdiende en nu zelfstandig ondernemer is. Duiken deed ze nog niet toen ze naar de Canarische Eilanden verhuisde – ‘pas’ acht jaar geleden kreeg ze het duikvirus te pakken tijdens de Open Water Diver-cursus. Al had het ook anders kunnen lopen want vlak voor afronding van de opleiding had ze een minder leuke ervaring. “Gelukkig heb ik met de hulp van een fantastische instructeur mijn angst overwonnen en ben ik nu Dive Master.”

Erna geeft graag proefduiken en deelt haar passie met iedereen die de zee en de fantastische onderwaterwereld beter wil kennen. En “het is een enorme luxe om elke week te kunnen duiken in helder water tussen de 19º (in de winter) en 24º graden (in de zomer)!”

Maar wat zijn nu drie duiklocaties die je in de zuidelijke helft van Tenerife niet mag missen?

Las Eras

“Las Eras stelt nooit teleur. Ik heb deze duik zeker 400-500 maal gedaan, maar hij is iedere keer weer anders. Een multilevel-duik vanaf het strand, geschikt voor alle niveaus. Er zijn 3 platforms op 7-8 meter, 16-18 meter en op 35 meter. Onderweg naar het diepere gedeelte kun je van alles tegenkomen: grote roggen, grote scholen met barracudas, sepias, sargos (breams), bijtgrage triggerfish, engelhaaien en recent zelfs een cazón (een smooth hound shark). Eenmaal heb ik zelfs een Miliaris-murene gezien. Dit is de ‘go-to’ plaats om te duiken in het zuiden van Tenerife.

Foto: Erna Lucas.
Foto: René Weterings.

Montaña Amarilla

“Montaña Amarilla (de gele berg) is een heerlijk rustige duikplek met onder water waanzinnige rotsformaties die zijn gevormd door lavastromen. Je gaat niet dieper dan zo’n 20-24 meter en er staat bijna nooit stroming. Deze plek heeft 3 rotsuitlopers in zee en de laatste uitloper vormt ‘la puerta’, de deur. Dit zijn twee hoge rotsen die naar elkaar toe leunen en de deur naar de Atlantische Oceaan vormen. Tussen de uitlopers zijn er prachtige zandvlakten met hun typische kleine visbewoners zoals de pearly rainbow fish en soms ook een rog of een duckbill ray.”

Los Chuchos in Las Galletas

“Dit is een duik die met een duikclub vanaf een boot gedaan wordt. Het is nog geen 5 minuten varen van de haven. Daar zweven drie enorme en soms vier of vijf kleinere roggen rond. Een majestueus gezicht en heel indrukwekkend. Er zijn verschillende huismurenen en ook een tijgeraal.
Zwem je iets verder door richting de open zee dan kom je nog een klein gezonken scheepje tegen dat het thuis is geworden van verschillende soorten puffervissen. Hier zijn zelfs soms dolfijnen te zien, alhoewel dat meer de uitzondering dan de regel is. Helaas!

Foto: René Weterings.

1 reactie

  1. Kun je op Tenerife meer kantduiken maken? Zou dat ook zelfstandig kunnen zoals op Bonaire bijvoorbeeld, of duik je hier altijd met een duikschool?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief