Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Verborgen zeedahlia

Dat het bij een watertemperatuur van 7 graden wel heel erg aanlokkelijk wordt om te gaan snorkelen, zal niet iedereen kunnen zeggen. Maar bij Snorkelreporter Ad Aleman is de winterstop voorbij en hij gaat op onderzoek uit bij de Blokkendam in de Noordzee.

Het kriebelt te veel, ik wil het water in.  Al een tijdje houd ik de watertemperatuur in de gaten en nu is het zover, mijn eerste snorkeltocht van dit jaar gaat beginnen. De omstandigheden bij de blokkendam zijn redelijk gunstig, super laagwater en weinig wind uit het zuidoosten, alleen het zicht is nog niet optimaal en varieert van 0.75 tot 1.5 meter. Onderwater is goed te zien dat het behoorlijk gestormd heeft een tijdje geleden, veel begroeing op de blokken is behoorlijk gesnoeid  en op de bodem is door de duinafslag aardig wat zand terecht gekomen. De grote velden met schelpkokerwormen zijn onder het zand verdwenen, maar hier en daar komen ze weer in beeld. Ook een zeedahlia zit nog diep in het zand.

Zeedahlia 1-114413

Alles zit onder het vuil en er weinig kleur te ontdekken. Een enkel krabbetje laat zich zien en een botervisje ligt half verborgen onder een steen. Minimaal 10 zeedahlia’s vind ik tussen en net voor de blokken.

Zeedahlia 2-114413

Zeedahlia 3-114413

Zeedahlia 4-114413

Voordat ik uit het water ga, snorkel ik nog een stukje over de zandbodem voor het strand en ook daar kom ik op een diepte van 0.5 meter nog 2 zeedahlia’s tegen.

Zeedahlia 5-114413

Na ca. 75 minuten in water van 7.5 graad te hebben gesnorkeld worden mijn handen te stijf om de camera te bedienen en loop uit het water. In een aangenaam zonnetje is het omkleden zeker geen straf.

2 reacties

  1. Het zal niet bij veel snorkelaars gaan kriebelen als ze horen dat het water 7 graden is. Maar met dit weer is het gewoon weer een feestje om het water in te gaan. Leuk dat je seizoen weer begonnen is!

    REAGEREN
  2. Super Ad, fijn te lezen over deze mooie stek. Wordt weer warmer en tijd om een kijkje te gaan nemen.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief