Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Blog: Passie werkt aanstekelijk

Wat een team! Dat valt deelnemer Martin Kuivenhoven het meest op tijdens deze expeditie van Duik de Noordzee schoon. 

Foto: Joost van Uffelen.

Vandaag lekker bijtijds opgestaan: op 4.45 uur staat de wekker en een paar minuten later zit iedereen vrolijk aan het ontbijt. Gisteren was het een mooie dag en voor vandaag zijn de verwachtingen hoog. Twee duikjes gemaakt en veel rommel naar boven gehaald.

Wat het meest opvalt, is het enthousiasme van de vrijwilligers, een helpende hand bij het duiken, samen alles aan boord werken van alle gevonden materialen en bij terugkomst aan wal brengen. Vooral van de MSC Zoe, het doel van de expeditie. Maar ook visnetten en andere rommel wordt meegenomen. Die passie is aanstekelijk. Gaaf om een tastbaar resultaat te zien op de steiger; dit lag een paar uur geleden nog op de zeebodem. Verstrikte vis, kreeft of krab vrijgemaakt en netten opgehaald. Twee weken op zee werden 13 dagexpedities, iedereen staat gewoon klaar om van deze expeditie een succes te maken. Duikplanning, de rollen worden uitgegeven en iedereen doet wat ie kan. En na een lange dag worden de boodschappen nog even gedaan of de afwas. Tegelijk kan iedereen elkaar aanspreken, veiligheid voorop. Zo’n team is veel meer dan duiken alleen. En de samenwerking is super.

Gaaf om ook een steentje te kunnen bijdragen. Overigens geen opgave want de duiken zijn fantastisch, de wrakken prachtig begroeid, soms komt er een lipvis of een gehoornde slijmvis langs. Machtig om te zien en om hun leefomgeving weer wat op te ruimen!

Tekst: Martin Kuivenhoven

— Gaaf om een tastbaar resultaat te zien op de steiger. Dit lag een paar uur geleden nog op de zeebodem. Verstrikte vis, kreeft of krab is vrijgemaakt en netten zijn opgehaald. —

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief