Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Ik zie blauwtipjes vliegen

Duikreporter John ziet ze vliegen… Het wemelt bij Strijenham van de blauwtipjes.

Datum 21-09-2015
Locatie Strijenham

Vandaag maar weer eens een samen met Lia een duikje gemaakt deze keer op Strijenham, een erg mooie stek als het zicht maar goed is en dat is niet dikwijls.
Ik had pas een nieuwe tray aangeschaft voor mijn camera speciaal voor macro fotografie en ik heb 2 snoots zelf gemaakt en die wilde ik heel graag uitproberen.
Ik ging eigenlijk een beetje met tegenzin naar Strijenham en toen ik aangekomen was op de parkeerplaats en even over de dijk ging kijken was de moed me al een beetje in de vinnen gezonken, er stond een windje met wat golven precies op de kant, een mooie combinatie voor slecht zicht.
Omkleden en optuigen en richting de duiktrap, ik ga via de duiktrap te water en het water staat tot mijn middel ik doe mijn vinnen aan en ik word door de golfslag tegen de railing van de trap gegooid, grrrrr ik heb er nu eigenlijk al genoeg van.
We gaan onder en ik ben nog geen 10 seconden onder en er komt zomaar een blauwtipje voorbij drijven.
Dit is de eerste keer dat ik een blauwtipje op Strijenham zie, helaas drijft het blauwtipje te snel voorbij om er een foto van te maken, nu word de duik toch ineens leuker.
Al snel vind Lia het 2e blauwtipje, ik vind het altijd heel moeilijk om te zien wat de voorkant of de achterkant is van dit slakje , na een paar foto’s zie ik wat de voorkant is.
x5Ik ben helemaal tevreden over de nieuwe tray en de snoots, ondanks het stof door de grondels die voor mijn neus op de bodem lagen te vervelen krijg ik het blauwtipje er mooi op.
We gaan verder en Lia seint met haar lamp en wijst me iets aan helemaal onder een oester, het is een harig porseleinkrabje, je moet wel heel goed kijken want door het stof op de krab valt hij helemaal weg in de achtergrond.
Onderweg vinden we nog diverse blauwtipjes en komen er nog een paar voorbij drijven, na het zoveelste blauwtipje dat voorbij kwam drijven waren we nu in een stukje stilstaand water en daar hing er weer een.
Hij was heel klein en ik had geen tijd om de voorzetlens erop te zetten dus was het gewoon foto’s maken in de hoop dat er een hele mooie bij zat.
Na deze mooie ontmoeting gaan we richting de trap, onderweg is het nog genieten van de prachtige anjelieren er staan er duizenden niet alleen grote witte maar ook bruinige met een grijzige tentakelkrans die zijn echt de mooiste.
We zijn nu ondiep en ik ga even boven kijken waar we zitten en ik zie dat we al weer een stukje voorbij de trap zijn we moeten dus terug tegen de stroom in.
Na een minuut of 5 zien we de trap en gaan er uit, eigenlijk met een beetje tegenzin hier te water gegaan maar achteraf helemaal geen spijt van gehad, het was een hele mooie duik.

Lia bedankt voor deze mooie duik.
Ik ben ongeveer 75 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 08:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 16 graden, het zicht was goed, ik ben max. 8 meter diep geweest.x4

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief