Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Problemen met de camera

Eigenlijk zouden we naar St. Annaland gaan om toch nog een keer het zeepaardje te zoeken, maar Lia had in de tussentijd al een paar keer op St. Annaland gedoken om het zeepaardje te zoeken zonder resultaat ze had er dus even geen zin in. Waar duik 634 wel naartoe ging, lees je hieronder.

 

Datum 21 oktober 2013
Locatie Den Ossen haven

We gaan een duik maken in de Grevelingen maken en wel in den Osse haven dat is voor mij een nieuwe stek dus dat is altijd leuk of misschien niet we zullen het wel in den Osse haven zien.

Lia s,morgens opgehaald en samen naar den Osse haven gereden als we in de haven aankomen is heerlijk rustig en er is niemand te bekennen heel de parkeerplaats voor ons zelf.

Omdat het voor mij de eerste keer is gaan we eerst aan de waterkant kijken, we lopen naar boven richting de dijk en langs de Cat club om daarachter naar de waterkant te lopen, als we aankomen bij de waterkant ziet het er weer perfect uit je kunt mooi in het water kijken en het ziet er super helder uit, Lia legt me uit hoe en wat onderwater en welke route we onderwater gaan maken.

GOPR5593

We lopen terug naar de auto en tuigen de spullen op en kleden ons om en we lopen richting de waterkant deze keer is het iets zwaarder met de hele bepakking aan maar we hoeven de dijk niet over en dat scheelt een hoop, aangekomen bij de waterkant loop ik het water in zet mijn bril op maar het gekke is dat mijn leesgedeelte een beetje wazig blijft ik maak mijn bril nog een keer schoon maar de buitenkanten blijven wazig ik zie wel na de duik wat er aan de hand is.

We gaan onder en in het ondiepe gedeelte is het zicht heel goed na de nodige weduwe roosjes te hebben gefotografeerd wil ik een grondel fotograferen en als ik aanleg krijg ik ineens een zwart scherm met de boodschap, controleer de status van het objectief krijg nou wat ik zet het toestel een keer uit en aan en hij doet het weer, wat een opluchting alleen de grondel was er wel vandoor.

P1090242

Na een tijdje in het ondiepe te hebben gezwommen komen we in het diepere gedeelte het gaat hier stijl naar beneden maar hoe dieper we gaan word het zicht ook minder plus het leven, we gaan tot een meter of 10 diep maar hier is het niet echt mooi te noemen maar als ik wat leuke dingen zoek tussen wat oester zie ik twee botervissen met prachtige kleuren de kop is donker de kleine vinnen aan de zijkant van zijn kop zijn fel geel de bovenste lange vin is fel geel en aan de zijkant zitten zwarte vlekken die goed afsteken op zijn bruine huid en ik weet niet of het mannetjes of vrouwtjes zijn maar soms gaat het er heftig aan toe maar ze komen wel elke keer terug bij elkaar, ik maak een foto maar ze zijn zo druk bezig dat me het niet goed lukt ik besluit mijn macro voorzetlens er op te zetten om een schitterend visportret te maken maar het lukt me niet om der kop er op te zetten elke keer schieten ze weg, na een tijdje kijk ik waar Lia is gebleven en ik zie Lia niet meer ik wil graag bij die 2 botervissen blijven maar ik ga toch door om Lia te zoeken.

PA216390

Ik ben al een flink stuk door gezwommen maar ik zie lia nog steeds niet dus ik besluit op mijn gemak via de bodem naar boven te gaan als ik op een meter of 4 diep kom je op een vlak plateau uit waar het zicht een stuk beter is ik doe mijn stop en ik stijg langzaam op en als ik boven kom en rond kijk zie ik bijna tegelijkertijd Lia boven komen alleen ligt ze heel ergens anders dan ik had verwacht Ik was namelijk door gezwommen om Lia te zoeken en Lia was terug gezwommen om mij te zoeken en we hadden elkaar helemaal mis gezwommen.

PA216392

We zwemmen naar elkaar toe en besluiten ik het ondiep terug te zwemmen als we weer op de bodem liggen wil ik weer een foto maken maar nu krijg ik weer dezelfde melding als in het begin van de duik ik zet de camera weer een keer uit en aan en hij doet het weer maar dan slechts 1 foto en ik krijg weer de melding op de camera, ik herhaal dit een paar keer en het scherm blijft zwart met een melding dat ik het de status van het objectief moet controleren nu stop ik er mee ik clip de camera weg en ik ga gewoon duiken en kijken of ik iets leuks kan spotten voor Lia.

We komen steeds ondieper en op een gegeven moment zijn we weer bij de instap we gaan eruit en ik baal een beetje dat mijn camera het niet meer doet, ik ga er morgen mee terug naar de winkel. We lopen terug naar de auto en ruimen de spullen op en drinken nog een bakje koffie met een krentebol en het was geen straf om buiten te zitten het weer was heerlijk, Lia bedankt voor de duik en de gezellige ochtend en weer een nieuwe duikplek bezocht die we zeker nog een keer aan gaan doen.

Ik ben 79 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:45 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 13 graden, het zicht was goed, ik ben maximaal 10 meter diep geweest.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief