Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Stefan Wittebol – Snoeken van de Toolenburgerplas

Als de zon onder gaat, komen de jagers van de Toolenburgerplas in actie. Stefan Wittebol maakt een avondduik en ziet de snoeken wakker worden en zich klaar maken voor een nacht jagen.

Het is een woensdagavond, normaal een clubavond. Aangezien het prachtig weer is besluit ik samen met buddy Chris van der Voet een avondduikje te maken in de Toolenburgerplas. Eenmaal aangekomen bij de plas waren er nog veel badgasten in het water aanwezig bij het strandje bij restaurant ‘Long Island’.

Terwijl we aan het omkleden zijn komen er andere duikers uit het water welke vermelden dat het zicht niet super is door de aanwezigheid van diverse badgasten. Eenmaal in het water liggend moeten we inderdaad concluderen dat het zicht niet super is.

Eerst afgedaald naar 10-11 meter en langs diverse objecten gezwommen, hier weinig leven te bekennen onder water. Na ong. 35/40 minuten besloten we ondieper te gaan om te kijken of we daar wat activiteit aanwezig is. Inmiddels is de zon ook verdwenen en merken we dat het zeer snel donker wordt. Doordat het donkerder werd onder water was direct te merken dat de jagers wakker werden en vrijwel direct werden we geconfronteerd met een kleine snoek. Na de kleine snoek volgende diverse baarzen en een hele grote baars. Snel daarna volgde twee behoorlijke grote snoeken!

Al met al nog zo’n 35 / 40 minuten genoten van deze jagers, wat een mooie avondduik !

Totale duiktijd : 65 minuten, max. diepte 11,0 m en watertemp. op 10-11 m 13 graden C, buitentemperatuur 25 graden C

Toolenburgerplas met naam-7-52076

Toolenburgerplas met naam-9-52076

Toolenburgerplas met naam-10-52076

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief