Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Materiaal

Scubapro – Kakelvers en sneeuwwit

Hoe blij ik ook ben met mijn eigen duikuitrusting, net zo leuk is het om af en toe eens andere materialen of een andere configuratie te proberen. Dat deed ik dan ook tijdens de SCUBAPRO Testdagen.

Elk jaar organiseert SCUBAPRO speciale testdagen op verschillende locaties in Nederland en België. Je kunt dan de nieuwste materialen van het merk tijdens een echte duik proberen. Samen met DiB-‘mastertester’ Rob van der Kuyl nam ik in het laatste weekend van augustus een kijkje en maakte ik een duikje bij De Beldert.

Sneeuwwit

Als wij ’s ochtends aan komen lopen, zit de eerste duiker al in een sneeuwwit Bella trimjacket klaar voor de duik. Dat jacket wil ik ook proberen! En stiekem gaat door mijn hoofd ‘eens kijken hoe snel ik dit trimjacket smoezelig wit kan krijgen’. “Hahaha,” lacht sales manager Benelux Martine Grethe, “dat lukt je niet, niet tijdens deze duik en ook niet in tig duiken!” Want zo belooft Scubapro, het wit blijft wit. Ze hebben het uitgebreid getest. Toch wil ik er wel mee duiken want het is speciaal voor de vrouwelijke duiker met de bijbehorende vrouwelijke rondingen ontworpen– de schouderbanden drukken niet op de boezem, maar worden er netjes langs geleid. En inderdaad, dat is heel prettig en voelt heel vrij boven en onder water.

Kakelvers

Echt heel nieuw is de SCUBAPRO G3 duikcomputer in een ‘gewone’ uitvoering en in de ‘60th Anniversary’ versie, een limited edition ter gelegenheid van alweer het 60-jarig bestaan van het merk. Rob ‘offert zich op’ om daadwerkelijk als allereerste in Nederland met deze G3 onder te duiken. Hij is tijdens deze ene duik vooral benieuwd hoe goed de duikcomputer afleesbaar is. “Nog beter dan de G2,” seint hij al tijdens de duik om het boven water in duidelijke bewoordingen nog eens te herhalen. Een uitgebreide test gaat vast nog komen, maar daar hebben we meer duiken voor nodig.

Handig

De S-TEK vinnen zijn ook het proberen waard. Net als de Seawing Supernova is deze vin modulair opgebouwd – je kunt hem namelijk gebruiken met een voetpocket met open hiel of met een gesloten hiel, en ook kun je de vin in twee losse delen veel makkelijker meenemen. En als je denkt dat het lastig monteren is, echt niet, Martine heeft het binnen twee minuten gedaan met de bijgeleverde tool. Nieuw zijn de plaatjes lood aan de onderzijde van het blad: je bepaalt zelf of het blad een negatief, positief of neutraal drijfvermogen heeft. Het is maar net wat je prettig vindt. Het blad is ietwat stug voor een betere voortstuwing. Overigens, dat het blad negatief is met twee plaatjes erin, merkte Rob toen hij naar zijn idee ruim ergens overheen zwom maar met het verzwaarde blad toch licht iets aantikte.

Lichtgevend

Ik neem ook de Nova1000R Wide mee, een compacte en oplaadbare duiklamp met een 80 graden lichtbundel. We duiken overdag en het daglicht is overal. Pas als ik in een wrakje schijn, zie ik hoe breed de straal en hoe krachtig de lamp is. De 50%-stand is eigenlijk al genoeg. De lamp is lekker klein en ligt goed in de hand. Of de batterij echt 2,5 uur meegaat, kan ik niet bevestigen, zo lang hebben we nu ook weer niet gedoken!

Als wij het water uit komen, staan de volgende duikers alweer klaar, de een in een droogpak (let op want Scubapro heeft nu een mooie actie), anderen met een Glide of Bella trimjacket. Ademautomaten worden getest, duikcomputers gaan om de pols, de nieuwste maskers worden opgezet. Zo’n testdag is ideaal om materialen te proberen.

Nog tweemaal!

In 2023 kun je nog op twee locaties terecht voor de Scubapro Testdagen. Op 9 en 10 september strijkt het SCUBAPRO circus neer bij Barrage de l’Eau Heure (B) en op 21 en 22 oktober zijn ze in Transfo Duiktank Zwevegem (B).

Niet bij jou in de buurt? Je kunt natuurlijk ook naar een SCUBAPRO dealer in Nederland of België om de nieuwste producten te bewonderen en advies te vragen. En misschien kun je met de dealer afspreken dat je het product eerst eens (in het zwembad) probeert?

Tot slot: na de duik leg ik het smetteloos witte Bella jacket toch nog even in het zand. Wordt het vies? Maar eerlijk is eerlijk, ik krijg er nu geen smetje op.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief