Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Mag alles nu meezitten?

De tweede wedstrijddag van het EK Onderwaterfotografie en er moet nog heel wat gebeuren. Zit het Sandra en Rian dit keer wel mee?

Klaar voor de laatste dag! Met als doel de categorieën macro, groothoek met of zonder model en visportret afvinken. Dat is best nog een lastige opgave als je tijdens duik 1 niet de gewenste dingen vindt. Voor duik 2 had ik dan ook nog 2 categorieën te doen.

Eerst maar een batterijwissel tussen de duiken door. En toen zakte de moed me letterlijk in de schoenen. Bij het openen van mijn backupflitser droop wederom zwarte drap, NEE NEE NEE. En nu? Oké, tegenslag verwerken – met moeite – en doorgaan. Gelukkig kon dat dankzij een flitser van Nancy.

Knallen voor de laatste duik bij het wrak en dan zien wat er te maken valt. Aan de zijkant van het wrak bekeek ik de nodige mogelijkheden voor groothoek met model en gaf ik Rian het teken waar ze aan kon zwemmen. Maar geen Rian???? ik kijk om…. ze is druk in gevecht en bezig een triggerfish van zich af te houden. Bij dit wrak zijn dat echt geen lieverdjes. De gehele week zijn er al duikers met bijtwonden aan boord gekomen. Toen Rian het gevecht gewonnen had, maakten we de duik af met de nodige modelshoots tussen de bubbels van onze mededuikers.

In de haven was het ook nu sd-kaartje inleveren, wachten op aantal deelnemers die eruit gepikt werden voor een dopingtest, en richting het hotel. Zodra we het kaartje om 20.00 uur terug hadden, hadden we tot 23.00 uur om uit te kiezen welke foto’s we zouden inleveren – uiteraard met wat hulp vanuit Nederland. We maakten een grove eerste keuze, aten wat en keken weer naar de foto’s. En uiteindelijk was daar de definitieve keuze en konden we ze inleveren.

Tijd voor een drankje en om de resultaten van een aantal andere fotografen te bekijken! De wedstrijd zit erop.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief