Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Vier dahlia’s

Tijdens een duik bij Den Osse test Duikreporter Leendert Smit zijn speurneuskwaliteiten. Want om alle dahlia’s te vinden in een duik heb je wel een speurneus nodig.

Hans, Marco en Evert-Jan moesten zo nodig op zondag gaan duiken. Ze hebben het geweten want het was mega druk bij, bijvoorbeeld, de Nieuwe Kerkweg. Het is nu dinsdag en ik neem aan dat het vandaag met de drukte wel zal meevallen. In Rotterdam is het schitterend weer maar naarmate ik meer richting Zeeland kom wordt de bewolking dikker. Wegens een wegafsluiting in Scharendijke (is al weken zo) moet ik stevig omrijden maar kom wel bij Den Osse uit. Bij de Nieuwe Kerkweg is niemand maar ik ga toch eerst richting Den Osse haven (officieel Den Osse golfbreker). Dan kan ik na de tweede duik gelijk met mijn spulletjes onder de douche. De douche staat hier ook aan trouwens want ik krijg bij het omkleden een bui over mij heen. Even later sjok ik in de regen het smalle paadje af richting instap. Ik heb er helemaal geen zin in te meer omdat ik de 8mm lens in stelling heb gebracht er vanuit gaande dat de zon zou schijnen. En die zon is ver te zoeken. We gaan er toch maar het beste van maken. Helaas valt het onder water ook wat tegen. Er zijn geen aansprekende onderwerpen te vinden.

20211026_038PA267526-111737

Na 30 minuten keer ik om en dan breekt toch ineens de zon door. dat maakt het allemaal toch nog wat aantrekkelijker en in het ondiepe deel maak ik nog wat foto’s. Op naar de Nieuwe kerkweg. Wat! Er staat een andere auto. Het blijkt een Duitse meneer die net het water uitkomt. Het zicht is goed volgens hem. Ik eet snel mijn lunch en tuig op. Ik ga proberen 4 Dahlia’s te spotten. 3 weet ik vast wel te vinden, nummer 4 is een tip van niemand minder dan Hans. Deze zou wat dieper moeten staan. Op dat goede zicht is helaas wel wat af te dingen, zeker onder de 5 meter, maar Dahlia 1 en 2 staan redelijk ondiep dus dat moet geen probleem zijn. Ik heb beide snel gevonden en maak een aantal foto’s. het zonnetje doet gelukkig goed zijn best.

20211026_072PA267563-111737

20211026_086PA267577-111737

Nummer 3 zit dieper dan de reefballs maar zowaar ik heb hem snel gevonden, ondanks het mindere zicht. Hij is prachtig van kleur maar wel gedeeltelijk ingetrokken.

20211026_095PA267586-111737

Ik ben toch niet ontevreden over de beelden. Nu snel weer omhoog en voorbij de steiger naar nummer 4. Dit is de Dahlia die we 2 weken geleden al bezochten. Het is een flink eind zwemmen maar ook nu hoef ik niet echt te zoeken. Zo vlot gaat het natuurlijk niet altijd maar ik ben wel een beetje trots om mijn speurneus kwaliteiten.

20211026_109PA267604-111737

Na 70 minuten ben ik weer terug bij de steiger. Totale duiktijd 135 minuten, watertemp. 13 graden.

1 reactie

  1. Er zijn nog 5 andere

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief