Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Shootout aquashot Zeeland

Locatie Kerkweg.

 

Het gebeurt niet vaak dat John in zijn Duikreport schrijft over iets wat hij nog nooit gezien heeft in Zeeland. Maar tijdens deze shootout duik kreeg hij het ineens voor zijn camera…

Ik was uitgenodigd bij Aquashot Zeeland om mee te doen met een shootout en daarna lekker met zijn alle BBQ, ik hou van fotograferen en ook wel van BBQ dus heb ik me aangemeld om mee te doen.

Nadat ik s,morgens eerst gewerkt had heb ik daarna de mijn spullen opgehaald en ben ik doorgereden naar de Kerkweg daar aangekomen waren de eerste deelnemers al aanwezig gelukkig was er nog plaats achter op de parkeerplaats.

En het was weer gezellig en er waren ook weer heel veel bekende aanwezig sommige waren met cursussen bezig andere gewoon lekker aan het duiken.

Na een aantal praatjes ben ik het water in gegaan en de regels waren als volgt, duiktijd: zolang als je wil, de foto: maakt niet uit als hij maar mooi is een wedstrijd naar mijn hart.

Ik had er op gerekend dat er een limiet aan de duiktijd was dus ik had maar een fles met 180 Bar erin meegenomen omdat dat meer dan genoeg was voor een duik van 1 uur.

Omgekleed en te water, als ik aankom bij de steiger is het druk ik besluit dan ook niet naar de reefballs te gaan maar gewoon lekker ondiep te blijven.

1-P6200534

Ik ga onder en het zicht is prima en ondiep om sommige stukken super ik ga toch nog even wat dieper maar na 5 minuten heb ik het al weer gezien dieper word het zicht alleen maar slechter dus ga ik ondiep verder.

En het is mooi ondiep, schitterende grondels die opvallend mooi liggen te wezen op het rode wier vinnen gespreid de rugvin helemaal omhoog zo van hier lig ik.

 

_7078326

Helaas vinden ze de camera en of de flitsers niet zo leuk want er zijn er maar een paar die blijven liggen voor de foto.

We zwemmen verder en ik zie een schitterende puitaal en omdat de zon schijnt in het ondiepe water likt het net alsof de puitaal van goud is, schitterend.

We gaan verder en ik zie diverse zwarte grondels in lege oesters maar ze duiken allemaal helemaal onder in de lege oester, ik snap het best als er elke keer zo’n lelijke duiker over komt zwemmen.

Eindelijk na een tijdje is er 1 zwarte grondel die er af en toe uit komt en die niet bang van mij is ik blijf hier zeker een kwartier bij hangen, af en toe zwemt hij er uit maar na een halve minuut zwemt hij weer in de lege oester.

Ik had niet zoveel lucht meer in mijn fles en ik ga weer richting de steiger en ik zwem op mijn gemak en ik kom de eerste duikers pas nu tegen terwijl ik er al eventjes in lig ik zie ineens een witte vlek in het rode wier en ik nog een keer goed en het blijkt een witte zwarte grondel te zijn dat is de eerste keer dat ik dat heb gezien.

7-P6200619

Deze wil ik zeer zeker op de foto zetten maar deze jongen blijft niet zitten voor mij, elke keer draaid hij of schiet hij een stukje verder en ik ga er maar weer achterna om proberen er een foto van te maken, wat me wel opvalt dat hij niet verder dan een halve meter van een bepaalde plek gaat.

In de buurt van die witte grondel liggen ook heel veel gewone zwarte grondels maar die vallen bijna niet op in het rode wier maar die witte zie ik al vanaf 2 meter liggen.

 

8-P6200648

Mijn lucht is nu bijna echt op en ik besluit om nu echt richting de steiger te gaan ik bedank de witte grondel en zwem naar de steiger.

Ik ga eruit ik loop naar de auto en kleed me om ik maak nog een praatje met een duikster die naast me staat daarna ga ik naar de andere deelnemers van de shootout en na een praatje vertrekken we met zijn alle naar de Ossehut op camping den Osse.

 

Alles staat al klaar gewoon lekker zitten en drankje en de spulletjes worden voor ons gebakken heerlijk.

Altijd leuk als je met een heleboel mensen bij elkaar bent met dezelfde hobby het gaat dan bijna alleen maar over fotograferen onder het genot van lekker eten en een drankje en voordat je het weet is het half tien s,avonds zo zie je maar gezelligheid kent geen tijd.

Iedereen die er bij was reuze bedankt voor deze gezellige middag en avond.

 

Duik 732, Zaterdag 20-06-2015, De Kerkweg, Nederland.

Ik ben ongeveer 108 minuten onderwater geweest, ik ben rond 14:45 te water gegaan, de watertemperatuur was 18 graden, het zicht was redelijk tot heel goed, ik ben max. 5 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief