Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Ouwejaarsduik 2013

Locatie Zeelandbrug

Carla sluitt het jaar af met…. ja, een duik bij de Zeelandbrug.

Natuurlijk staat de jaarlijkse oudejaarsduik weer op het programma vandaag. De organisatie ligt, zoals al jaren, in handen van Ronald. Iedereen die meegaat neemt wat lekkers mee en de organisator let uiteraard op dat er geen doublures of missende items zijn.

131231-Zeelandbrug-1Het weer werkt niet echt lekker mee. Het waait erg hard en de keuze voor de Zeelandbrug is dan eigenlijk niet zo super. De wind staat recht op de dijk, wat flinke golven geeft. Daarbij komt dat we midden tussen de kenteringen zitten. Maar het gaat vandaag ook niet hoofdzakelijk om de duik. Er wordt dus besloten gewoon hier onder te gaan. Lilian en ik zijn het eerste klaar met omkleden en zijn ook als eersten in het water. We hebben er trouwens een echte bikkel bij die in zijn natpak duikt. Respect, is voor mij al lang geleden!

131231-Zeelandbrug-2Het te water gaan valt mee, ondanks de golven. Het is al hoog genoeg om ons goed aan de trapleuning vast te kunnen houden, dus dat scheelt. We vinden best wel wat slakjes, slanke waaierslakken, rosse sterslakken, geitodorissen en bruine plooislakken. Verder veel galathea’s, behoorlijk wat nestjes van slakdolven, een stel zeedonderpadden en een stel heremieten die wilden gaan samenwonen denk ik. Na drie kwartier hebben we ons weer uit het water gehesen om na het omkleden aan de lekkere hapjes en drankjes te beginnen. Op de natpakker en zijn buddy na, die in zijn droogpak ook nat was, waren we de eersten die er weer uit kwamen. Maar de anderen volgenden al snel!

Het samenzijn na de duik was weer van hoog niveau qua onzin uitkramen en lachen met elkaar. Was een mooie jaarafsluiter. In januari weer snel de draad oppakken!

131231-Zeelandbrug-3

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief