Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Rob Snieder – Dreischor 5-2-2012

Na wat goede inspiratie opgedaan te hebben tijdens de lezing gegeven door Rinie Luykx afgelopen zaterdag op de duikvaker over super macrofotografie kon ik het niet laten om zondag een sneeuwduik te maken.

Na wat goede inspiratie opgedaan te hebben tijdens de lezing gegeven door Rinie Luykx afgelopen zaterdag op de duikvaker over super macrofotografie kon ik het niet laten om zondag een sneeuwduik te maken. Mijn buddy Rene wat zaterdag ook in Houten en daar hebben we afgesproken om zondag naar Dreischor parking te gaan om donderpad eieren van dichtbij te bekijken.

RTEmagicC_RobSnieder_DR_Dreischor120205__1_.jpgEen paar maanden geleden heb ik een 100mm macrolens gekocht waar ik tot nu toe 2 duiken mee had gemaakt. Ik heb daar een voorzetlens 1:1 bij gekocht.

Ik het de autofocus uitgezet en op lens op manueel 20cm focusafstand gezet. Zoals ik al schreef had Rinie het regelmatig over wat naar voren of wat naar achteren, dat moest ik dus ook doen. In de zoeker van mijn Canon 550D leek het allemaal erg kritisch maar met een klein diafragma (groot getal) viel het resultaat erg mee. Belichting was meer een uitdaging, daar moet ik nog wat mee oefenen.

RTEmagicC_RobSnieder_DR_Dreischor120205__2_.jpgHet aantal donderpad eieren was trouwens snel teruggelopen, veel nesten waren al weg of stukken kleiner geworden.

Toen ik thuis kwam heb ik gelijk gezocht naar een voorzet dioptrie lens voor een 49mm filtermaat. Ik heb een 8x dioptrie lens gevonden en gelijk bestelt. Zo kan ik er de volgende keer nog dichterbij komen en meer op de camera chip opslaan.

Tot aan de duikkant,

Rob Snieder

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief