Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Op zoek naar een oranje rakker

Het is weer die tijd van het jaar. Duikreporter Lia van der Laan gaat in winterse omstandigheden op zoek naar een snotolf.

Het is weer de tijd van het jaar dat we de oranje rakkers/ snotolven kunnen gaan spotten. Mijn buddy Ugo en ik waren enkele weken terug ook al op Sint-Annaland gaan zoeken maar daar toen niet gezien. Mededuikers op die dag hadden er wel 1 gezien. Maar wel een andere dan waar ze naar op zoek waren. Niet dat t erg is dat we bij deze duik er geen hebben gespot, dan hebben we een goede reden om nog eens te gaan. De dagen erna is het weer niet denderend of het tij is niet gunstig wanneer we beiden zouden kunnen gaan.

We spreken af om zondag naar Anna-Jacobapolder te gaan. Ik kreeg vrijdag een tip van een mededuiker dat ze er 1tje hadden gezien. Toch blijft t een gok dat we er daadwerkelijk 1 gaan vinden. Op de stek bespreken we de route die we pakken en tuigen onze spullen op. Voor ons waren er ook al wat duikers te water gegaan die we ook over een mogelijke snotolf hoorden praten.

We gaan te water en zakken af. Op het gemak zoekend tussen de schelpen en de vele sponzen. Na ongeveer 20 minuten zie ik hem. Ik was al bijna van plan om aan te geven om te draaien. Yess. We maken om beurten wat foto’s en zijn zover tevreden. Na 48 minuten geef ik aan dat ik t wat koud krijg en we gaan eruit.

Dat was een geslaagde duik. Superrr.

snotolf zijkant 1-2021-105859

SNOTOLF KOP 1-20121-105859

1 reactie

  1. Mooie waarneming en de aanhouder wint. Mooie foto’s Lia.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief