Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Marcel Suchan – Duik met een donker randje

Terwijl ze zich klaar maken voor een bootduik op Vinkeveen, horen ze hulpdiensten voorbij razen. Een raar begin van de duik, voor duikreporter Marcel.


Datum:  30 mei 2016
Duiklocatie: Vinkeveen eiland 3

duikreport-call-to-action-350x85

Eindelijk weer eens een zondag vrij en afgereisd met vast buddy Ricardo Kleinjan naar onze 2e thuis basis Scuba Diving Vinkeveense Plassen. Tijdens het parkeren komen er 2 politie wagens met gillende sirenes voorbij vliegen en slaan af naar eiland 4. Het vermoeden wordt even laten bevestigd dat er een ongeval heeft plaats gevonden. Later blijkt dit volgens de media op eiland 8 te zijn geweest.

PICT0014-36581
Tijdens de sets opbouwen in de tuin en tijdens de koffie wordt hier nog over gesproken. Na de koffie en de sets in de boot te hebben geladen gaan we op weg. De sfeer is zoals altijd goed en op eiland 3 aangekomen te zijn kom ik er achter dat ik mijn vest ben vergeten dus probeer maar enkel 7 zonder kap te duiken. Afspraak is wel zo gauw als ik het koud op mijn hooft krijg is het einde duik. Ik duik met mijn vaste buddy Ricardo.

PICT0038-36581
We duiken voorzichtig rond de 4 meter ivm de temperatuur dit blijkt 100% mee te vallen en gaan rond de 6 meter zitten. Op een gegeven moment zien we een wrakje we duiken er naar toe maar op de 10 meter zit een thermocline en dat is net teveel voor zonder kap dus we gaan weer naar de 6 meter. Door zwemmend komen we nog een wrakje tegen en daarna gelijk een mooie snoek. Hier besluiten we om te draaien en terug te gaan richting de boot omdat we inmiddels ook alweer een 25 minuten onderweg zijn. Op de terug weg worden we nog vergezeld van de eerdere snoek die we gezien hebben en blijft mooi voor ons uit zwemmen.

Al met al weer een hele mooie duik van 50 minuten maar wel een met een donker randje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief