Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nederland / Reportagewedstrijd

Reportagewedstrijd – Het mooiste onderwaterpark van West-Europa: Zeeland

2016 was voor Dirk Van den Bergh een bijzonder jaar. Hij mocht weer duiken en dat deed hij! Aan het eind van het seizoen maakte hij een mooie compilatie van zijn duiken in Europa’s mooiste onderwaterpark. Met zijn verhaal doet hij mee aan de Reportagewedstrijd.

2016-07-15 Goudzwaard en Sint Annaland met Petra (1)-43069

03-06-2016 … voor mij een memorabele datum … 10 maanden na een openhartoperatie met 5 overbruggingen krijg ik het fiat om terug te mogen duiken. En duiken heb ik ondertussen gedaan! 94 duiken, waarvan 69 in Zeeland. Dit is een reportage en een video van een lange duikvakantie in Zeeland…

Tijdens mijn opleiding ben ik zeer goed begeleid door de instructeurs van Argonauta O.S.V. Breda, niet alleen voor wat het behalen van mijn brevetten, maar ook voor wat betreft de interesse en de kennis van het onderwaterleven. Deze tracht ik nu over te brengen, vooral aan niet-duikers die niet begrijpen wat wij in dat donkere water gaan zoeken. Ik ben echter zeker dat er onder ons duikers zijn die nog nooit te zien hebben gekregen waar ik dit seizoen het geluk toe had.

2016-08-01 Dodemansduim-43069

Ik werd bij mijn herintroductieduik met Bas van der Sanden al meteen beloond met het zien van een ‘reuzachtige’ zeenaaald. Groter ben ik ze tot hiertoe niet tegengekomen! Ik was vertrokken … fanatiek ben ik op zoek gegaan naar buddy’s, want die heb je nodig hé! En dan nog liefst buddy’s die geduld hebben als je aan het filmen bent én buddy’s die voor jou ondertussen nieuwe onderwerpen vinden. Zonder mijn 11 andere buddy’s te vergeten dank ik vooral Petra, Yvette, Pierre, Bart, Myriam en Rein.

Elke duik was weer een nieuwe openbaring. Hoe gelukkig kan je zijn als je maar één nieuwe ontdekking doet tijdens een duik? Zo was er het zeepaardje, het steenslijmvisje dat ons écht aan het lachen bracht onder water, de zeldzamere gehoornde slijmvis en het aantal nieuwe slakjes die ik ontdekte.

2016-08-01 oester-43069  2016-07-20 Den Osse en Wolphaartsdijk met Bart-43069

Ik ben zeker nog niet uitgekeken op deze wondere wereld!

dirk_van_den_bergh_20161009_galatheakreeft

dirk_van_den_bergh_20161009_onderwaterlandschap2

Tekst, foto’s en video: Dirk van den Bergh

Benieuwd naar de andere inzendingen die al gepubliceerd zijn, klik hier!

De Reportagewedstrijd wordt mogelijk gemaakt door:
la-pura-vista-banner                       bonaire-logo-400px

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *