Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René Weterings – Sint Annaland

Duik 342 – Na een weekje ziek te zijn geweest was ik weer fit genoeg om een duikje te gaan maken. Helaas heb ik de snotolf de vorige keer bij Sint Annaland niet gevonden, dus we moesten gewoon weer een poging doen.


Datum: 15 maart 2012
Duiklocatie: Sint Annaland

duikreport-call-to-action-350x85

De kentering (hoogwater) stond om 20.55u, dus dat is een mooie tijd. We kwamen om 19.40u op de duikstek aan en er was niemand. Het was heerlijk weer nog, windstil, 15 graden en de Oosterschelde lag er als een spiegel bij. Geen rimpeltje te zien!!

We zijn snel gaan omkleden en kwamen daardoor wel wat vroeg in het water te liggen. We zagen al snel dat het zicht vandaag weer erg goed zou zijn, dus die snotolf konden we niet missen….dachten we.

We zijn helemaal rechts op het strandje ingestapt en naar zo’n 7m afgedaald. Omdat er hier toch nog een redelijk stroming stond (tegengesteld aan de verwachte richting) hebben we ons westwaarts laten driften en daarbij de bodem goed afgespeurd naar een snotolf. Het zicht was echt heel goed en op de zandbodem zagen we diverse platvisjes, heremietkreeftjes. Ook de gewone garnalen kon je goed zien zitten onder het zand en her en der sprongen wat steurgarnalen weg of zwommen rond ons heen.

Op de overgang van begroeiing naar zand vond ik een mooie Amerikaanse zwaarschede die ik nog net op de foto kon zetten. Daarnaast vond ik ook een mooie worm die zich bij het lamplicht ook begon terug te trekken.
Tussen de oesters vond ik nog een heel aantal zeedonderpadden, maar nestjes heb ik niet meer gevonden. Die tijd zal nu een heel eind voorbij zijn.
Op het zeecypres vond ik de zilverblauwe knotsslakjes, zoals ik ze al een paar keer op Facebook bij collegaduikers voorbij heb zien komen op de foto’s. Ik had inmiddels toch wat koude vingers, dus het fotograferen van zo’n klein onderwerp ging niet meer lukken helaas. Ook de vlokkige zeenaaktslakken heb ik gelaten voor wat ze zijn. Waar ik nog wel even de moeite voor wilde nemen was een vrij zwemmende zager, knalrood van kleur en zeer beweeglijk. Het lukte mij niet om het kopje er goed op te krijgen, maar het lijfje staat er mooi op. Eigenlijk zijn dit best mooie beesten!! Ze krioelen alleen zo zenuwachtig….brrr.

We hebben de duik gewijd aan het vinden van een snotolf en helaas niet gevonden, het gevolg is helaas dat je dan toch op een andere manier duikt en al het andere moois veel te weinig aandacht schenkt.
Toch lekker gedoken, volgende keer weer beter!

Maximale duiktijd 73min, temp. 6 gr. Celsius, zicht 3-4m, maximale diepte 7,5m.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief