Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Weerzien met de brug

Terwijl twee fotografen druk bezig zijn met het boven water in beeld brengen van de Zeelandbrug, stort Duikreporter Leendert Smit zich op het onder water in beeld brengen van de brug.

Er waren geruchten dat het zicht bij Sint-Annaland (Snotolven?) en Dreischor (zeedonderpadden) behoorlijk slecht is dus we spreken af weer eens naar de Zeelandbrug te gaan. Daar zou ook een Snotolf moeten zitten. Nu blijkt het met dat zicht wel mee te vallen op voornoemde plekken maar goed, na 2 duiken bij Dreischor wil je wel eens wat anders. Het is een kille mistige ochtend. Thuis miezert het maar gelukkig is het in Zeeland droog. We zijn met z’n drieën vandaag en ons doel is “het frame” want in die buurt zou zich wellicht een Snotolf ophouden. Ik heb speciaal de groothoeklens meegenomen. Het water is spiegelglad. 2 fotografen zitten op de dijk en we vragen natuurlijk wat ze aan het fotograferen zijn. Gewoon de brug. Ja dat kan natuurlijk ook. Ons onderwerp is wat lastiger te vinden helaas maar we zijn vol goede moed. Het zicht valt niet mee, metertje of 1-2 hooguit. Maar het is al beter dan het was. Natuurlijk kan ik nu dat verdomde frame niet vinden dus ik ga eerst weer terug naar de pijlers voor de oriëntatie. Nu vind ik hem wel en Marco en Evert-Jan zwemmen er al rond. Marco maakt foto’s maar helaas niet van een Snotolf. Die is niet te vinden.

20210201_009P2015171-106456

Ik keer om en ga terug richting pijlers. Ik had daar een paar mooie witte Zeeanjelieren gezien en wat grotere bosjes Tubularia’s .

20210201_005P2015183-106456

Het is lastig belichten met al dat stof maar dat is de uitdaging natuurlijk. Ik krijg het koud en check mijn computer. Wederom 65 minuten, tijd om op mijn gemak richting trap te scharrelen. Ik pak nog een fluwelen zwemkrab mee maar dan is het wel echt tijd om er uit te gaan.

20210201_006P2015168-106456

De watertemp: 4 graden. Marco en Evert-Jan staan al bij de auto’s. We kletsen nog wat na en Marco gaat nog een duikje maken in het Oostvoornse meer. Ik ga thuis mijn vingers ontdooien.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief