Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Revanche

Duikreporter Leendert Smit is vastberaden. Vandaag worden er twee goede duiken bij de Zeelandbrug gemaakt.

Na een, door eigen toedoen, wat mislukte duikdag vorige week, ben ik er vandaag op gebrand alles vlekkeloos te laten lopen. Ik arriveer lekker vroeg (het is dan nog koel, en ik kan mijn vaste parkeerplek naast de spoelbak innemen) bij de brug. Gelukkig, er ligt geen werkschip vandaag. Ik tuig op mijn gemak op en met de sealife microHD in de aanslag ga ik bij de westelijke trap te water om op mijn gemak richting de pijlers te ‘driften’.

Er staat nog een stevige stroming dus het eerste stukje gaat als de brandweer. Ik zoek het wat dieper en daar lijkt het iets minder hard te gaan. Een heremietkreeft is nijver aan het voedsel zoeken in het zand en een ieniemienie harlekijnslakje wappert gezellig in de stroming. Als ik weer opduik bij de pijlers zie ik al dat het druk gaat worden. Er staan al groepjes op de dijk een ‘check de stek’ te doen en iedereen wil weten wat het zicht is. Bekenden zie ik niet, Die lijken de drukke dagen te vermijden of ze zijn allemaal met vakantie. Overigens schat ik dat 90% van de aanwezige auto’s Belgische kentekens heeft.

20180721_006__DSC2352-68890

Tijdens de tweede duik is het wel druk bij de trap maar onderwater kom ik pas helemaal aan het einde 2 andere duikers tegen. Een beetje uit de buurt van de pijlers blijven helpt.

20180721_029__DSC2383-68890

Om eerlijk te zijn is er niet zo veel spannends te zien. De Oosterschelde zit een beetje in een zomerdip en behalve veel heel kleine (tweede generatie?) harlekijnslakjes zie ik niets dat het fotografenhart sneller doet kloppen. Maar in ieder geval zijn beide duiken volgens plan gemaakt en dat is ook wat waard.

20180721_003__DSC2349-68890

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief