Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur

Project Seahorse – het tijgerstaart-zeepaardje

Project Seahorse en Guylian beschermen zeepaardjes. Wij laten je kennismaken met de verschillende soorten en vragen je hulp!

Het tijgerstaart zeepaardje of Hippocampus Comes dankt zijn naam aan de zwarte strepen op zijn gelige staart. Weet je dat de Hippocampus Comes 3 jaar oud wordt en dat hij erom bekendstaat zijn eigen jongen te verorberen vlak na de geboorte? Daarom worden deze in een aquariumomgeving onmiddellijk gescheiden.
Hij wordt tot 18 cm groot en komt vooral in Zuidoost-Azië voor.

Hippocampus comes_Guylian_Paolo Rossi_Zeepaardje

Waar komen ze voor? Indonesië, Filipijnen, Singapore, Thailand en Vietnam.
Habitat: Maximale diepte: 20 meter, maar meestal komt hij voor op minder dan 10 meter. Ze prefereren drijvend zeewier als ze jong zijn en naarmate ze ouder worden verkiezen ze koralen en sponzen.
Grootte: maximaal 18 cm
Bedreiging: De Hippocampus Comes wordt vaak als bijvangst opgehaald of verhandeld voor medicinale gebruiken. Hij staat als kwetsbaar op de IUCN Rode Lijst.

Guylian steunt Project Seahorse sinds 1996. Dit project groepeert biologen, fotografen en marien specialisten om zeepaardjes over de hele wereld te bestuderen en te conserveren. Elke keer als je een doos Guylian chocolade koopt, sponsor je Project Seahorse. Ons chocolade zeepaardje heeft ons beroemd gemaakt en daarom willen we iets teruggeven. Guylian helpt niet alleen zeepaardjes maar ook oceanen om hun habitat te behouden.

Ook jij kunt Project Seahorse helpen. Download de app iSeahorse in de appstore en doe melding in de app of op de website als je ergens onder water een zeepaardje tegenkomt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief