Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Plassen in een Dixi – wat vind jij?

In de gemeenteraad van Tholen wordt momenteel gediscussieerd over de aanleg van sanitaire voorzieningen voor duikers. Plassen in een Dixi zou niet meer van deze tijd zijn. Wat vind jij? 

Moet de gemeente Tholen tienduizenden euro’s investeren om duikers comfortabeler te laten plassen? Dat vragen veel fracties in de gemeenteraad zich af.

Het plaatsen van sanitaire voorzieningen bij duiklocaties is een wens van het college. Bij de Bergse Diepsluis zou dat 45.000 euro kosten, op andere plekken tussen de tien en twintig mille, lezen we op PZC.nl.

Volgens een SP-raadslid worden duikers te veel in de watten gelegd. Voor de eigen inwoners worden immers ook geen toiletten aangelegd bij de strandjes. Ook een aantal andere partijen zet vraagtekens bij de grote investeringen voor de duiksport.

Wethouder Frank Hommel verdedigt het idee: «Je behoefte doen in een Dixi is niet meer van deze tijd,» vindt hij. In tegenstelling tot wat enkele fracties beweren, zijn duikers volgens hem van belang voor Tholen.

Wij zijn benieuwd wat jij vindt. Je kunt onderaan je reactie achterlaten.

9 reacties

 1. Wat is er mis aan een Dixi? Ik ben al blij als er een staat en ik niet achter de auto hoef voordat ik in mijn droogpak stap.

  REAGEREN
 2. Een dixi of een stenen gebouwtje, dat maakt me niet zo veel uit. Enige hygiëne wel (-:

  REAGEREN
 3. Ik probeer altijd thuis of ergens anders voor de duik te plassen. Maar ik ben blij met onze Dixi hier bij Cuijk. In geval van nood gebruik ik hem wel. Er wordt in Nederland te vaak wild geplast en gepoept. Kijk maar eens naar de parkeer plaatsen bij de rijkswegen in Nederland.

  REAGEREN
 4. wat kosten de dixies ?? als de huur van de dixies over bijvoorbeeld 5 jaar net zo duur is als het bouwen van een stenen gebouw… kan je je afvragen wat duurzamer is.. feit blijft dat de toiletten dixie of stenen gebouw schoongemaakt moet worden. en dat zit wel bij de huur van de dixie in maar bij een stenen gebouw wie gaat dat doen… gewoon even objectief uit rekenen en dan de geodkoopste oplossing door laten gaan en of dat dixie of steen is maakt mij niet uit.

  REAGEREN
 5. Weet je wat niet meer van deze tijd is: geen Dixi en ergens in de struiken een plekje moeten zoeken. Slecht voor het milieu ook met al het papier dat achterblijft in de bosjes. Ik zou zeggen investeer in Dixies op alle duikstekken!

  REAGEREN
 6. Hoi, als vrouw ben ik blij dat er een Dixie staat, beter dan wild plassen! Stenen gebouw is natuurlijk beter, maar wel een Dixie is zeker beter dan geen! Dus beter overal aan de duikplaatsen een Dixie, dan hier en daar een stenen gebouw zou ik zeggen.

  REAGEREN
 7. Maakt mij niet uit of ik op een dixie mijn behoefte moet doen, ben altijd erg blij als er bij een duikstek er een staat, en ja een stenengebouw met toilet voorzieningen is altijd bete(over het algemeen).
  Maar die moet ook weer regelmatig schoongemaakt worden, daar moeten ook de nodige mensen voor ingezet worden.
  En weet ervaring en wat ik soms zie dat er bij een stenen toilet voorziening ook een vieze smeerboel is en dat je dan denkt pffffff laat maar ik hou het nog wel even op, zo smerig is het er…..

  REAGEREN
 8. Een dixie is prima. Het is geen luxe, maar functioneert en is beter dan niets. Dan blijft de omgeving ook schoon. Liever op zoveel mogelijk plekken een dixie dan op een paar plekken een luxe toiletgebouw.

  REAGEREN
 9. Vorig weekend nog gaan duiken in Den Osse (Haven). Bij aankomst (na ca 45 min rijden) moest ik dringend.. echter geen dixi te bespeuren, en ook bij haven leek er niets open te zijn. Dan maar achter een fietsenstalling “in de bosjes”. Dit is echt niet prettig ! Dan ben ik heel blij dat er langs de Oosterschelde heel wat dixi’s of zelfs vaste toiletgebouwen staan zoals bij Wemeldinge Parking en de zeelandbrug. Tot nu toe, heb ik er qua hygiëne geen slechte ervaringen mee. Elke gebruiker is er bij gebaat ze netjes te houden. En blijkbaar worden de dixiies ook regelmatig onderhouden. Het zijn trouwens niet alleen de duikers die hiervan gebruik maken, maar ook fietsers en wandelaars. In Australië vind je overal openbare “gratis” toiletten, die netjes worden onderhouden. Zelfs bij verlaten stranden of in de wildernis. Misschien is het invoeren van een duikerspas (bestond vroeger wel) een oplossing om bij te dragen aan de financiële kant van de zaak? Waarvoor wordt trouwens de toeristenbelasting gebruikt??

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief