Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Foto en film

Peter van Rodijnen wint op North Sea Film Festival

‘Heb ik dat?’ Dat was de eerste reactie van filmmaker Peter van Rodijnen toen zijn naam als winnaar op het grote scherm verscheen.

Hij had het niet aan zien komen. Maar Peter van Rodijnen won toch echt met zijn film over de broedzorg van de zeedonderpad ‘Double Devotion‘ de eerste prijs in de categorie ‘Independent’. In onze ogen absoluut verdiend, maar ook uniek als je bedenkt dat dit zijn eerste echte film is (zie ook het interview dat wij vóór het festival met hem hadden). Een kwartier later in de foyer van LantarenVenster vertelt hij zelf hoe ‘ongelooflijk’ dit is en hoe blij hij is. De jury was ook buitengewoon lovend over de film. En wij zijn al benieuwd naar zijn volgende film!

Maar er waren meer winnaars op het goed bezochte North Sea Film Festival for underwater movies, dat van 9 tot en met 11 november in Rotterdam plaatsvond. We zetten ze op een rijtje:

Categorie Professional
Deeper | Laurent Mini

Categorie Independent
Double Devotion | Peter van Rodijnen

Environmental Award van Stichting Anemoon
Ghosts In The Baltic Sea | Joakim Odelberg

Highland Music Award for best soundtrack
The Sea’s Strangest Square Mile | John Boyle & Fionn Crow Howieson

Publieksprijs
Hot Tuna | Rick RosenthRTEmagicP_NSFF2012B-PeterHvanBragt-04al
Het North Sea Film Festival, dat dit jaar zijn vijfde editie meemaakte, is een initiatief van Edward Snijders. Samen met een team van zeer gedreven vrijwilligers heeft hij -ongesubsidieerd- in LantarenVenster een prachtig evenement weten neer te zetten. Meer dan 50 films uit alle hoeken van de wereld en over een grote variatie aan onderwerpen werden in themablokken vertoond. Er waren internationale filmmakers aanwezig en het duikvaartuig Hydra van de Koninklijke Marine vormde een extra attractie voor de bezoekers. Bovendien bood het filmfestival een podium voor organisaties als The Black Fish, Sea Shepherd en Sea First Foundation.

Ben jij geweest? Laat hieronder dan een reactie achter. Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening!

Foto’s: Peter H. van Bragt

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief