Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nieuws

Pas op in Nionplas!

Afgelopen weekend werden duikers onnodig in gevaar gebracht in de Nionplas. Reden voor de NOB om te kijken of er een juridische procedure gestart kan worden om de flyboardvergunning te stoppen.

Sportduiken in de Nionplas bij Raamsdonksveer is nog steeds mogelijk. Halverwege dit jaar heeft de gemeente een vergunning afgegeven voor het flyboarden op de plas. Het flyboarden wordt op de plek gedaan waar ook de duikers het water in en uit gaan. De NOB en tientallen anderen hebben bij de gemeente bezwaar aangetekend tegen deze vergunning. Het flyboarden brengt sportduikers onnodig in gevaar en de natuur wordt door de waterscooter beschadigd.

Afgelopen weekend was er opnieuw een confrontatie tussen de flyboardondernemer en enkele duikers. Duikers werden deze keer bewust in gevaar gebracht door met de waterscooter dicht langs hen te varen. Voor de NOB is dit aanleiding om te onderzoeken of een juridische procedure gestart kan worden om de vergunning te stoppen. De gemeente neemt uiterlijk 19 november een beslissing op de bezwaarschriften. Een voorlopige beslissing van de rechtbank zal pas over twee of drie weken worden genomen waarbij de rechter waarschijnlijk zal wachten op de beslissing van de gemeente. De NOB wacht de beslissing van de gemeente op 19 november af en kijkt dan of een juridische procedure nodig is.

De NOB vraagt sportduikers extra alert te zijn en een oppervlakteboei te gebruiken om te laten zien waar ze zijn. Komt het tot een confrontatie tussen de flyboardondernemer en duikers, laat dan een proces verbaal opmaken door de politie.

Foto: René Weterings

www.onderwatersport.org

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief