Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Onder water in Tunesië

De 1250 km lange kustlijn van Tunesië heeft niet alleen mooie stranden, maar ook unieke duiklocaties. Kantduiken, bootduiken en wrakduiken – Tunesië stelt 7 duikspots aan je voor.


Octopus rif, Djerba

Het Tunesische eiland Djerba heeft uitgestrekte stranden, een helderblauwe zee en maar liefst 6 duiklocaties. Aanraders zijn de Sidi Yati grotten en het populaire Octopus rif waar je uiteraard octopussen en veel papegaaivissen spot. Wrakduiken kan ook, er ligt een aantal Italiaanse schepen voor de kust.

Takrouna wrak, Hammamet

In de buurt van badplaats Hammamet ligt een aantal verrassende duiklocaties. Beginners gaan naar het niet zo diepe Plage de Sidi Mahrsi. Ervaren duikers kiezen voor het Bouficha wrak of het Takrouna wrak. Het laatste wrak is een Duits schip uit de Tweede Wereldoorlog inclusief een jeep op het dek dat op ongeveer 22 meter onder de wateroppervlakte ligt. Met een beetje geluk duik je in het gezelschap van nieuwsgierige dolfijnen en grienden!

Rotsachtige duiken, Cap Bon

De noordkust van Cap Bon is steil en rotsachtig, de wateren diep. Hier duiken is alleen geschikt voor ervaren duikers. Tijdens een duik krijg je een kleurrijk panorama voorgeschoteld met murenes, tandbaarzen, koralen tot octopussen. Wrakduiken kan ook in de buurt van Cap Bon. Zo ligt de HMS Manchester voor de kust, een 180 meter lang Brits schip dat zonk op 13 augustus 1942. Een droom van veel wrakduikers, duiken wordt er zo nu en dan toegestaan.

Archeologische vondsten op de zeebodem, Mahdia

In de buurt van havenstad Mahdia, op zo’n 45 minuten rijden vanaf Monastir, kun je onder water op zoek naar archeologisch interessante locaties en wrakken. Onder water zie je afwisselend rotsformaties, grotten en veel grote geelstaarten.

Tandbaarzen, Port el Kantaoui

Een strandvakantie in moderne badplaats Port el Kantaoui is goed te combineren met een dagje duiken. De duiken in deze omgeving waarbij je veel tandbaarzen ziet, zijn ook geschikt voor beginnende duikers.

Tunnelduiken, Tabarka

Vijftien kilometer vanaf de kust bij Tabarka kies je uit 5 verschillende duikstekken. Vooral Tunnels Reef is geweldig, hier kun je verspreid over 500 meter door 20 tunnels zwemmen. Ook de serie onderwatergrotten bij la Grotte a Pigeons is populair voor een plons in het water.

Recreatief en wrakduiken, Monastir

Monastir trakteert op maar liefst 20 duiklocaties. Op veel plekken is recreatief duiken mogelijk, met onder water een mix van veelkleurige sponzen, buiswormen, zeeanemonen en krabben. Wrakduiken kan onder meer bij het wrak van de Ribat, 48 meter onder het wateroppervlakte.

Bron: Tunesisch Bureau voor Toerisme

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief