Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Opleidingen

PADI Pro-blog – Ei-die-cee?

In de aanloop naar het PADI Pro Event 2019 nemen PADI Course Directors je mee in de wereld van de PADI Pro’s. Francis Bouman deed de IDC en weet uit eigen ervaring dat alles ‘goed komt’!

Na jaren niet gedoken te hebben heeft het duikvirus mij weer te pakken. De oorzaak hiervan zijn mijn dochters, die na het zwem-ABC letterlijk in het Scubadoe-jeugdprogramma van een gezellige NOB-vereniging zijn gedoken. Hartstikke leuk, totdat de vraag “pap, ik wil ook in zee duiken” opkwam. Die had ik niet aan zien komen. Misschien toch tijd eens door te pakken naar instructeur?

De mogelijkheden voor alternatieven bleken verrassend dichtbij te zitten in de vorm van een heus PADI 5 star IDC center. Na een korte mailwisseling met het PADI-centrum had ik direct een uitnodiging te pakken voor een “Padi Pro” informatiebijeenkomst. Dat is nog eens doorpakken! Ik bleek terecht gekomen bij een team dat de Rotterdamse ‘opgestroopte mouwen’-aanpak uitgevonden zou kunnen hebben. Na de bijeenkomst van 2 uur duizelde het mij van de nieuwe begrippen: AOWD, AI, IDC, EFR, RDP, … Gelukkig was daar de PADI Course Director die mij onder zijn hoede nam. De rust zelve met “komt goed” als verlossende antwoord op mijn vele vragen. Het papierwerk en de inschaling waren zo geregeld en voor ik het wist, lag ik zelf in het zwembad om mijn skills volgens de PADI-normen te demonstreren.

Lang verhaal kort: dankzij een geweldige tijd met mijn PADI Course Director ben ik inmiddels alweer een tijdje PADI-instructeur en heb ik meer brevetten uit mogen uitschrijven dan ik ooit van plan was. En als ik een keer iets niet weet, komt dat altijd goed: even appen of bellen met mijn Course Director. Dat is after sales en ook dat leer je in het IDC.

Denk je er ook over? Gewoon doen, “komt goed”!

Tekst: Francis Bouman

Het PADI Pro Event 2019 vindt plaats op 24 november vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur in de brasserie van Bowling Knijn in Amsterdam. Hier presenteren 17 PADI Course Directors uit Nederland en België zich in een informele meet & greet. Kom kennis maken, kom vragen stellen! PADI geeft ook korte presentaties over professional worden en de opleidingen en is aanwezig voor al je PADI-vragen.

Maak kennis met de PADI Course Directors!

De PADi Course Directors die op 24 november aanwezig zijn, stellen zich voor. Klik!

Dit bericht delen

PADI
PADI

www.padi.com

2 reacties

  1. Avatar

    Ik heb net mijn Advanced gedaan en het lijkt me erg leuk om als instructeur te gaan werken. Hoeveel tijd moet ik rekenen om vanaf nu door te gaan naar instructeur? Is het zinvol om daar nu al aan te denken of is dat misschien niet haalbaar, moet ik echt eerst verder in de opleidingen zijn?

    REAGEREN
  2. Avatar

    Eraan denken is altijd goed, mooi om een doel te hebben. Je zal bij Padi eerst de Rescue en Divemaster opleidingen moeten doen alvorens je door kan naar instructeur. Dat werkt bij andere organisaties zoals NOB/CMAS op eenzelfde manier. Open Water en Advanced zijn vooral gericht op je eigen skills. Vanaf Rescue leer je meer oog te krijgen voor anderen. Kortom: mooie uitdagingen voor de boeg en veel te leren. Op naar Rescue diver!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *