Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Bonaire - algemeen / Nieuws

Ook Bonaire gaat weer open!

Goed nieuws! Vanaf woensdag 19 mei staat ook Bonaire weer op geel!

Nederlandse toeristen zijn dan weer van harte welkom op het eiland. Het virus is weer onder controle op Bonaire. Momenteel zijn er slechts een klein aantal besmetting bekend. Toeristen kunnen vrij reizen naar Bonaire met een negatieve PCR-test. Omdat Bonaire momenteel geen hoogrisicoland is voor Nederland, is er na terugkomst geen quarantaine plicht.

“Het is geweldig nieuws dat Bonaire weer code geel heeft gekregen. Zo kan men weer genieten van zonnig en authentiek Bonaire”, vertelt Marjolein Oleana, Business Manager Tourism Corporation Bonaire. “Ik ben natuurlijk ook heel blij dat we het virus op het eiland goed onder controle hebben. Inmiddels is ook al meer dan de helft van onze 21.000 inwoners gevaccineerd, dus dat gaat ook echt heel goed. We blijven de coronamaatregelen strikt naleven en handhaven. De gezondheid en veiligheid van onze inwoners en gasten is onze absolute prioriteit. We hebben immers zelf gezien dat dit loont.” Code geel is niet alleen goed nieuws voor de reizigers, maar ook voor de inwoners en lokale economie met oog op het komende zomerseizoen.

Foto: Sander van der Heijden.

Code geel
Nederlanders hebben een negatieve PCR-test nodig om naar Bonaire te kunnen reizen. Er zijn twee opties om een negatief corona-testresultaat aan te tonen. Een NAAT(PCR)-test maximaal 72 uur voor aankomst plus een Antigeen sneltest maximaal 24 uur voor vertrek. Of een NAAT(PCR)-test maximaal 24 uur voor vertrek.

Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen COVID-19 testresultaat te overleggen. Alle reizigers naar Bonaire moeten tussen de 72 en 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring invullen. Code geel betekent dat reizigers na terugkomst in Nederland niet in quarantaine hoeven.

Coronamaatregelen
Tourism Corporation Bonaire lanceert binnenkort in samenwerking met Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA) en het Openbaar Lichaam Bonaire het certificeringspgrogramma ‘Bonaire Friendly Safety Seal’ (BFSS). Het doel van het BFSS is om op het hele eiland de hygiëne- en veiligheidsprotocollen te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle lokale toerisme-gerelateerde bedrijven voldoen aan de vereiste normen om gecertificeerd te worden via het nieuwe certificeringsprogramma. Op Bonaire gelden dezelfde basisregels als in Nederland: handhygiëne houdt 1,5 meter afstand, en het dragen van een mondkapje als deze afstand in een dichte ruimte niet haalbaar is. Inwoners en toeristen met klachten wordt gevraagd om zich te laten testen en zichzelf te isoleren in geval van een positieve test tot 24 uur na de laatste symptomen.

1 reactie

  1. Wij gaan in juli en zijn dan helemaal gevaccineerd. Is de test dan ook verplicht?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief