Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Onderwaternatuur in spotlight op Duikvaker

Tijdens Duikvaker op 3 en 4 februari 2018 is er volop aandacht voor de onderwaterwereld en hoe we die mooi houden.

Foto: Ron Offermans

Duiken kan overal waar water is! Maar als duikers steken we ons hoofd toch het liefst onder water op een plek waar het mooi is, waar leven zit en waar iets te beleven valt. Cruciaal dus dat we zorgvuldig omgaan met deze wereld onder de waterspiegel, die immers het overgrote deel van de aarde beslaat.

Foto: GhostFishing.org

Beleving
Op Duikvaker wordt dan ook volop aandacht besteed aan de wereld onder water. Op het Flora- en Faunaplein bijvoorbeeld kun je kennismaken met de unieke natuur en vertellen enthousiaste duikers over de diversiteit aan leven die alleen al in het Nederlandse water te vinden is.

Maar ook de bescherming en het behoud van de oceanen komen uitgebreid aan bod op Duikvaker. Natuurbeschermers geven presentaties over de gevaren waar onderwaterwereld aan blootstaat – onder andere de mens! – en dragen oplossingen aan om de risico’s te verkleinen. Weet je dat organisaties als Duik de Noordzee Schoon en Ghost Fishing zeedieren redden uit netten en wrakken ontdoen van verloren visnetten zodat het leven op de wrakken niet verstikt wordt en kraamkamers voor jonge vis behouden blijven? En waarom zijn onderzoek naar haaien en het herstel van koralen belangrijk? Allemaal vragen waarop je tijdens het jaarlijkse duikevent antwoord krijgt.

Positieve initiatieven
Organisator Patrick van Brienen is blij met de aandacht voor de onderwaterwereld op de beurs: «Stel je voor dat de onderwaterwereld alleen maar verslechtert. Dan heeft niemand meer een reden om te gaan duiken. Ik juich alle positieve initiatieven van organisaties en de vele duikresorts uit alle hoeken van de wereld toe.»

Innovatie
Nieuw in 2018 is SummerLabb, waar innovatie nu en in de toekomst centraal staat. Hoe kunnen we vernieuwen gebruik (dus niet misbruik!) maken van de zee? Grote en kleine bedrijven, instellingen en studenten hebben verrassende ideeën en laten je op een heel andere manier naar de zee kijken. Ook laten toonaangevende partners je zien welke duurzame rol de oceanen kunnen spelen in de energietransitie en hoe verschillende groepen naast en met elkaar de oceanen kunnen benutten.
Klik voor een lijst met exposanten.

 

Early bird!
Noteer 3 en 4 februari nu in je agenda. Je kunt al kaarten bestellen. Als early bird krijg je maar liefst 3,50 euro korting op de entreeprijs (tot en met 31 december). Bestel je kaarten nu!

Duikvaker vindt plaats op 3 en 4 februari 2018 in Expo Houten. Blijf op de hoogte via de Duikvaker website, Duikvaker op Facebook en op DuikeninBeeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief