Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Omnired houdt je warm

Iedereen wil toch warm blijven tijdens het duiken? En dat kan ook, zeker als je kiest voor Bare Ultrawarmth duikkleding. Omnired houdt je warm. Maar hoe werkt het?

Omnired is een infraroodtechnologie die fabrikant BARE met het oog op thermische warmtebescherming en sneller herstel toepast in duikkleding. Hoe je dat moet zien? Dertien thermo-reactieve mineralen van Omnired zijn verwerkt in de stof – ze zetten de warmte die het lichaam afgeeft, om in infrarode energi, die ze vervolgens weer terug naar het lichaam reflecteren. Zo blijf je als duiker op een optimale lichaamstemperatuur houd je het in het water warm. Omnired is verwerkt in verschillende Bare-natpakken zoals de Reactive, Velocity Ultra, Evoke en Nixie Ultra, maar ook het 5/3 mm Ultrawarmth Hooded Vest met kap en in de Ultrawarmth schoentjes, handschoenen en kappen.

Omnired is in het laboratorium getest en men heeft aangetoond dat het duikers de beste thermische bescherming biedt.

Het Omnired-materiaal is verwerkt in het neopreen en zit direct op je lichaam zit. In de meeste gevallen heb je aan een enkel duikpak genoeg. Je kunt het pak combineren met een losse kap of een Ultrawarmth Hooded Vest. Dat betekent minder neopreen materiaal, minder drijfvermogen en dus ook minder lood, en veel meer bewegingsvrijheid en comfort. Heb je het dan toch nog te koud, dan kan je altijd een Bare 7 mm Step-In vestje over je duikpak heen dragen.

Hoe werkt het?

Betere circulatie
Infrarood energie stimuleert de bloedstroom naar de lichaamsweefsels, verhoogt het zuurstofgehalte, verhoogt de warmte en verbetert het uithoudingsvermogen.

Warmer
Je lichaam blijft op een optimale temperatuur. Door de betere circulati, die ook verantwoordelijk is voor de verwarming en koeling van het lichaam, kan het lichaam de ideale temperatuur genakkelijker op peil houden. En dat betekent dat je warm blijft en dus langer kunt duiken.

Sneller herstel
De infrarood-energie die Omnired genereert, stimuleert de celprestaties en regeneratie en tegelijkertijd wordt de zuurstofvoevoer naar de cellen verhoogd door de betere circulatie. Je cellen kunnen beter hun werk doen, wat je weerstand en uithoudingsvermogen ten goede komt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief