Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Instagram link in bio / Materiaal

Zes natpakken voor ‘fris’ water

Ga jij binnenkort je eerste duikpak aanschaffen? Of is je wetsuit aan vervanging toe? Wij hebben zes natpakken voor je verzameld waarmee je het Nederlandse en Belgische water in kunt duiken.

Ben je nog maar net aan het duiken en wil je een eigen natpak hebben om bij jou om de hoek of het Zeeuwse water in te duiken? Of duik je veel in Nederland of België en is je pak aan vervanging toe? Voor het buitenwater in ons land heb je een pak nodig dat je goed warm houdt. Kou is het laatste wat je wilt! Een kap, handschoenen en schoentjes zijn onmisbaar.

Dit zijn zes natpakken waarin je met plezier het water in gaat, en er na de duik nog steeds vrolijk weer uit komt!

Tips!

Een duikpak moet goed zitten – de beroemde pasvorm. Pas het natpak dus voordat je het aanschaft. De medewerker in de winkel weet waar hij op moet letten en kan je het juiste advies geven.

Met alleen een natpak ben je er nog niet. Je hebt ook een goede kap, handschoenen en duikschoentjes nodig. Ook die moeten dik genoeg zijn voor het water waarin je duikt. 

Natpakken heb je in vele soorten en maten, en in minstens zo veel prijsklasses. Natuurlijk, de prijs is belangrijk. Maar wat heb je liever: een spotgoedkoop natpak waarin je het koud hebt, of een betaalbaar pak waarin je het warm hebt en duiken des te leuker is?

SCUBAPRO Definition 7 mm

In het Definition 7 mm natpak van SCUBAPRO verkrijgbaar in heren- en damesmaten, ben jij goed beschermd tegen de kou en kun je het grootste deel van het jaar ook in ons eigen water duiken. Het is een Klasse A-duikpak, wat wil zeggen dat het minimaal geschikt is voor water tussen de 7 en de 12 graden! Dankzij de infraroodvoering gaat je lichaamswarmte niet verloren – precies wat je wilt!
Met je bewegingsvrijheid zit het in dit pak wel goed. Het neopreen is rekbaar en op strategische plaatsen zijn inzetstukken geplaatst zodat je onbelemmerd je ding kunt doen.

Goed om te weten: dit pak is ook in andere dikten verkrijgbaar en kan worden uitgebreid met een vest, zodat je nog eens een extra laag op je bovenlichaam hebt.

BARE Velocity Ultra

Warmte en bewegingsvrijheid – dat krijg je als je kiest voor het Velocity Ultra 7mm pak. Die warmte is te danken aan de OMNIRED infraroodtechnologie die het merk heeft verwerkt in het bovendeel van het pak. Tel daarbij op de PROGRESSIVE FULL-STRETCH constructie en je hebt een pak waarmee je in het toch wat frissere water in onze contreien heerlijk en comfortabel duikt. De seals van Glideskin op de hals, pols en enkels dragen zeker bij aan het comfort! En dankzij de bescherming op de knieën kan het pak tegen een stootje.

Natuurlijk heeft BARE ook voor de vrouwen een natpak dat je in kouder water warm houdt. De Nixie Ultra bijvoorbeeld!

Fourth Element Xenos 7mm

Laten we vooropstellen dat een nat duikpak voor onze wateren je warm moet houden. Maar, zo vindt Fourth Element, je moet het ook makkelijk aan en uit kunnen trekken. Vandaar dat het uiteinde van de pijpen van de Xenos 7mm voor mannen en vrouwen er net even anders uitziet dan bij andere pakken – een soort golvende beweging en dat maakt dat je het pak zo aan en uit hebt. Zoals gezegd, het is een ultrawarm pak, ook dankzij het Thermoflex materiaal waarmee het torso is gevoerd. De bescherming op de knieën maakt het pak extra sterk. En dankzij de speciale sluiting op de hals, wordt instromend water zo veel mogelijk tegengehouden.

Camaro Alpha 7 Pro

Een nat duikpak moet goed zitten, dat is het credo van het Oostenrijkse merk Camaro, en de reden dat het merk de duikpakken in maar liefst 45 standaardmaten verkoopt. En als het pak dan nog niet perfect zit, kan het ook nog eens aangepast worden. De Alpha 7 Pro overall van Camaro is gemaakt van superzacht en elastisch neopreen met een comfortabel aanvoelende Dry Stretch pluche voering. Je bewegingsvrijheid wordt niet beperkt en je blijft de hele duik door lekker warm. Ook de dubbele kraag is een pluspunt, net als de lange zachte dubbele manchetten.

Cressi Facile

In het Cressi Facile duikpak is bewegen echt ‘facile’ ofwel gemakkelijk! Het pak is uitermate rekbaar en de benen en armen zijn voorzien van inzetstukken van 6 mm, zodat je in het verder 8 mm dikke pak vrijuit kunt bewegen. Ook aan- en uittrekken gaat daardoor een stuk makkelijker. Het ‘Water Stop System’ houdt het water zo veel mogelijk buiten, zodat de warmte in het pak zo veel mogelijk wordt behouden. De dubbele manchetten op polsen en enkels zijn voorzien van een rits. Toch nog te koud… Cressi heeft ook core vesten die je erover kunt dragen.

Mares Pioneer 7 mm

Het Mares Pioneer natpak in 7 mm is écht gemaakt voor gebruik in koud(er) water. Want Mares wil niets liever dat jij comfortabel en met plezier duikt. Het pak heeft ritsen op de enkels zodat je er makkelijk in en uit komt. Door de dubbele seals op polsen en enkels wordt het water zo veel mogelijk buiten gehouden en dus niet in het pak kan gaan circuleren. De klittenbandsluiting op de hals is verstelbaar met het oog op jouw duikcomfort.

Heb jij een natpak waarmee je in eigen land duikt? Laat helemaal onderaan een reactie achter en laat weten waarom je er zo blij mee bent. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief