Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Oceans, een ‘must see’ movie

PekLang verwacht en vanaf Earth Day, 22 april, te zien in de Nederlandse bioscopen: de filmdocumentaire Oceans.

Bijna driekwart van het aardoppervlak is bedekt door zeeën. De Franse regisseurs Jacque Perrin en Jacques Cluzaud worden erdoor gefascineerd. Voor hen is de film Oceans een technische en wetenschappelijke uitdaging om de meest spectaculaire en baanbrekende beelden te maken.

De diepe oceanen zijn plekken van grote mysteries en gevaren. Oceans is een
fascinerende ontdekkingsreis die ons naar het hart van de oceanen leidt om het
onbekende of nooit eerder waargenomen zeebewoners, te ontdekken. Oceans laat de menselijke invloed zien op het maritieme leven en beantwoordt met indrukwekkende beelden de vraag: “Wat is een oceaan?”

oceans_bfd8_krill  oceans_bfd1_horsmakrelen
De regisseurs wilden vooral geen film maken die laat zien waar de zeeën door bedreigd worden. Ze hebben bewust gekozen een film te maken die emotie oproept. Ze hebben gekozen voor spektakel, voor mooie en bijzondere beelden die het ‘wow’-gevoel oproepen. Het zijn niet zo maar voorbij zwemmen dieren, de beelden zijn zo gemaakt dat je met hen mee gaat leven. Je ziet ze in hun natuurlijke omgeving en reist als het ware met ze mee.

oceans_bfd9_zeeluipaardoceans_bfd4_haai

Aan de film is veel research voorafgegaan. De makers zijn opzoek gegaan naar plekken waar de dieren nog vrijuit kunnen leven. Plekken waar de mens niet regeert. Bij Cocos Island hoef je je hoofd alleen maar onder water te steken om de prachtigste soorten, waaronder allerlei haaien, langs te zien zwemmen. Op de Noordpool werd gefilmd rond een klein eilandje, waar zelfs de Inuit-gidsen nog nooit een voet aan land hadden gezet. Dit is het rijk waar de zeehonden, oceans_bfd6_walrus
Op dit soort afgelegen plekken, verspreid over werkelijk de hele wereld, van tropen tot polen, heeft het team vier jaar lang gewerkt om de beelden te realiseren.

Het resultaat? Een dynamische film die de schoonheid van de wereldzeeën laat zien. Een film die je niet mag missen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief