Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

NOB werkt aan goede trap bij Anna Jacoba Polder

De Nederlandse Onderwatersport Bond laat dit voorjaar een veilige toegang tot het water bij de Zeeuwse duikplek Anna Jacoba Polder aanleggen. Bij deze populaire duikplek ontbreekt het aan een goede trap om veilig in en uit het water te komen.

“We zijn van plan om op het dijktalud een betonnen trap aan te leggen die ver genoeg het water in loopt,” zegt Desmond van Santen, belangenbehartiger bij de NOB. “We gebruiken voor deze trap onze ervaringen met eerder geplaatste trappen. Zo komen er bij deze trap ook antisliproosters en een stevige leuning.”

Tekst gaat verder onder banner.

Met de komst van de nieuwe trap komt ook een einde aan het gebruik van de aanmeersteiger door duikers, die daar het water in gaan en uit komen. Doordat er op deze duikplek geen goede toegang is, lopen duikers vaak langs de steiger het water in en uit, wat gevaarlijk kan zijn en bovendien niet is toegestaan – bij een aanmeersteiger mag je niet duiken. De steiger wordt onder andere gebruikt door het fietspontje tussen Anna Jacoba Polder en Bruinisse. De nieuwe trap wordt ver genoeg van de steiger geplaatst en dat maakt de duikplek meteen een stuk veiliger.

De nieuwe dijktrap wordt grotendeels door de NOB zelf gefinancierd. Verder betaalt de gemeente Tholen mee en is een crowdfunding gestart.

Bron: Nederlandse Onderwatersport Bond

Foto: Marloes Otten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief