Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

NOB stapt naar rechter om flyboarden in Nionplas

De NOB maakt de gang naar de rechter nu flyboarden in de Nionplas weer is toegestaan. De veiligheid van duikers is immers in gevaar.

sportduikersDoordat de gemeente Geertruidenberg een vergunning heeft verleend aan flyboardondernemer Jet Fun, is het sinds kort weer toegestaan om te flyboarden op de Nionplas. De Nederlandse Onderwatersport Bond vindt dat de activiteiten van Jet Fun een direct gevaar opleveren voor sportduikers. “Doordat het flyboarden en duiken op dezelfde plek plaatsvinden, is er een groot risico op een aanvaring met de flyboarder,” zegt bestuurslid van de NOB Erik van Vessem.

Volgens de NOB heeft de gemeente verzuimd om bij het verlenen van de vergunning de gecombineerde activiteiten van sportduiken en Jet Fun goed te regelen. “Deze vergunning gaat voor ongelukken zorgen en dat willen we voorkomen. Daarom stappen we naar de rechter, waar wij een verzoek voor een voorlopige voorziening zullen indienen. Met de voorlopige voorziening willen we de vergunning opschorten tot de bezwaren op de vergunning zijn behandeld,” aldus Erik van Vessem. “Volgende week zullen wij ons volledige bezwaar op de vergunning bij de gemeente indienen.”

In de tussentijd adviseert de NOB duikers om uit de buurt van de flyboarder te blijven en een oppervlakteboei te gebruiken. Bovendien is het verstandig om bij de kant af te dalen en op te stijgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief