Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal

Nieuwe generatie computers geeft duiken kleur

De nieuwste duikcomputers hebben steeds vaker een kleurenscherm. Ook is er steeds meer aandacht voor de gebruikersinterface. Enkele steekwoorden zijn intuïtief, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Als gebruiker kun je de software van al deze computers zelf updaten, zodat je altijd over de laatste functionaliteit en technologie beschikt. We laten er drie zien.

Suunto EON Steel

suunto steelOnlangs heeft Suunto zijn nieuwe paradepaardje onthuld, de Suunto EON Steel. Gebruiksgemak staat bij deze polscomputer voorop, hij laat je namelijk zelf bepalen wat het scherm moet laten zien. Naast traditionele tekstgebasseerde informatie kun je hem, voor de meer visueel ingestelden onder ons, ook met een mooie grafische interface configureren. Het scherm kan in alle condities perfect worden afgelezen dankzij de helderheid en het kleurencontrast. Voor de EON Steel heeft Suunto een zeer geavanceerde Suunto Fused™ RGBM-algoritme ontwikkeld waardoor je duiktijd wordt gemaximaliseerd. De EON Steel is gegarandeerd tot 150 m diepte, heeft een duiktijd van 20 tot 40 uur als deze volledig is opgeladen, en een geheugen voor 200 uur.

 

Mares Icon HD

Mares Icon HDEerder dit jaar kwam Mares met een nieuwe duikcomputer op de markt, de Mares ICON HD. Met deze computer aan je pols beschik je in één oogopslag over alle essentiële informatie in kleur en “high definition”. De duidelijkheid laat niets te raden over, zelfs je buddy weet van een afstandje, zonder handsignalen, wat je flesdruk is. Kleurcoderingen behorende bij bepaalde flesdrukniveaus etc. kunnen zelf ingesteld worden. Mares maakt op deze computer gebruik van het RGBM Mares Wienke-algoritme. Ook de Icon HD Net Ready is gegarandeerd tot 150 meter diepte en slaat de laatste 100 uren duikplezier voor je op.

 

Atomic Aquatics Cobalt 2

Atomic Aquatics Cobalt 2Voor de duikers onder ons die niet met zenders op de fles willen werken en de computer liever op de slang willen hebben, is er de Atomic Aquatics Cobalt. Deze computer is. net als de automaten van het merk, van hoge kwaliteit. Dankzij het OLED-display met kristalheldere gekleurde oplichtende cijfers en letters, kan je deze duikcomputer in alle omstandigheden goed aflezen, daarnaast is hij erg makkelijk te gebruiken en de bediening is intuïtief. Met een maximale diepte van 100 meter en het Atomic Aquatics RGBM model laat ook de Cobalt weinig te wensen over voor de gemiddelde duiker. Na het opladen is de batterij weer klaar voor 40 tot 60 uur duikplezier en er kunnen wel 600 duiken gelogd worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief