Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Materiaal

Bas Kulderij – Duikfles afgekeurd? Je kunt er ook iets leuks van maken…

Na alle commotie van de afgelopen week laat Duikreporter Bas Kulderij je zien dat een afgekeurde duikfles niet helemaal afgeschreven is.

Datum 17-10-2013
Locatie Lelystad

Deze week is er veel discussie geweest over duikflessen en kranen, naar aanleiding van het incident bij Duikshop Oktopussy (zie dit artikel “Het had heel anders kunnen aflopen”. En ook naar aanleiding van de blog “Kippenvel” van Linda Ferwerda.
Hopelijk controleert een groot aantal duikers zijn duikfles en kraan combinatie nu goed, ook al ben je overtuigd dat jouw set “wel in orde zal zijn”. In een reactie bij de blog van Linda, lees je dat Chris zijn fles gelukkig extra gecontroleerd heeft en er achter komt dat hij met een “bom” op zijn rug dook. Hij schrijft zijn flessen nu af als “oud ijzer”.

Maar wat doe je dan met dat stuk “oud ijzer”? Een gemiddelde duikfles weegt 12 tot 18kg en levert dan met een oudijzerprijs van ongeveer €0,16/kg tussen de €2 en €3 op.
Maar je kunt er ook iets leuk van maken, zoals ik een paar jaar geleden heb gedaan.
Pak een haakse slijper en maak een opengewerkt model. Ik heb hem laten spuiten en de snijrand mooi rood afgewerkt. De kraan (inclusief stijgbuisje) teruggeplaatst en het model is klaar.

 

Mijn model staat nu in het clubhuis van onze duikvereniging en wordt bij de opleidingen gebruikt om te laten zien hoe een duikfles eruit ziet en hoe het werkt (bijv. functie van het stijgbuisje).

Een snelle zoekactie op het internet leverde trouwens nog meer leuke ideeën op om afgekeurde duikflessen een 2e leven te geven:

– asbak (zodat er buiten het clubhuis geen peuken op de grond komen)

– kunst voor aan de muur

– duikobject (overleg wel met de beheerder van de duikplas)

– bloempot (onderkant)

– kaarsenstandaard (bovenkant)

Wat maak jij van je oude duikfles?

 

 

 

1 reactie

  1. mooi geworden
    ga er zelf een lamp van maken van een oude duik cilinder

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief