Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nature Talks – Raymond Wennekes

Op 9 en 10 november vindt in Ede Nature Talks 2019 plaats, het festival voor de natuurfotograaf. Op zondag staat in de ‘DuikeninBeeld’-zaal de onderwaterwereld centraal. Binnen- en buitenlandse onderwaterfotografen en -filmers geven hier presentaties en tips. Fotograaf Raymond Wennekes neemt je mee naar de Filipijnen en vertelt over de technieken die hij gebruikt bij het maken van zijn foto’s.

Raymond neemt je mee naar de Filipijnen. je maakt met hem een prachtige reis onder water en bezoekt onder andere Apo Island, Dauin en Anilao. Kijk, luister en verbaas je over deze unieke wereld.

Raymond Wennekes is een fanatieke onderwaterfotograaf. Zijn eerste kennismaking met duiken was in 2000 in de Dominicaanse Republiek. Hier kwam hij zo enthousiast van terug dat hij in Nederland zijn brevet heeft gehaald. Het duurde echter nog vele jaren voordat Raymond ook daadwerkelijk ging fotograferen. In 2012 kocht hij zijn eerste onderwatercamera – en het duurde niet lang tot hij verslaafd was! Niet veel later breidde hij de set uit met een onderwaterflitser, waarna hij naar eigen zeggen echt serieus ging fotograferen.

Raymond neemt sinds 2014 deel aan het Zeeuws, Open Nederlands (ONK) en Open Belgisch Kampioenschap onderwaterfotografie (OBK) en doet dat meer dan verdienstelijk. Na een enkele top 3-notering bij het ONK in 2015 behaalde Raymond in 2016 zijn eerste nationale titel en prolongeerde hij deze in 2017. De foto’s van Raymond vallen op door creativiteit. Hij probeert zijn foto’s altijd net iets anders dan anders te maken. Een belangrijke factor daarbij is de belichting. Raymond legt de lat voor zichzelf erg hoog en haalt daarmee het onderste uit de kan – dat is duidelijk te zien in zijn foto’s.

‘Reis’met Raymond Wennekes mee naar de Filipijnen en leer van zijn tips en de technieken.

Wil je erbij zijn? Of wil je meer informatie over het onderwaterprogramma op Nature Talks? Klik hier.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *