Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Acrobatiek voor een ei

Een unieke duik! Sandra Boerlage doet een bijzondere vondst bij Malapascua. Geen wonder dat dit voor haar een van de mooiste duiken is.

JE  MOOISTE DUIK
Duikers en snorkelaars vertellen over hun mooiste (snorkel)duik. Alle verhalen samen gaan een prachtig online duik(vakantie)boek vormen.

Wat heb ik genoten op Malapascua in de Filipijnen. Zon, zee en duiken, wat wil je nog meer! Voor mij een toppakket en volop genieten van de onderwaterwereld. Als fanatiek duiker maak ik ook deze vakantie 3 à 4 duiken per dag. In tien duikdagen duiken we met 3 verschillende gidsen, stuk voor stuk toppers met echt haviksogen voor al het kleine spul. Een waar paradijs voor mij als macroliefhebber.

Uniek

Na vele bekende dingen had ik deze vakantie voor mij ook wel iets heel unieks. Tijdens een duik langs een rif wand wees de gids een frogfish aan die helemaal opging in de kleuren van de wand. Is dit nu uniek zou je denken? Een frogfish op zich is natuurlijk al mooi van lelijkheid, maar toen ik een foto van hem nam, verschoof hij even een tel en wist ik niet wat ik zag. De kant waarmee hij zo goed als tegen de wand aan geplakt leek te zitten, was bedekt met eitjes. Hoe gaaf! Eitjes van een frogfish had ik nooit eerder gezien, laat staan dat ik wist dat de frogfish ze aan de zijkant van zijn lijf heeft zitten en ze zo met man en macht beschermt.

 

Acrobatentoeren

Zoiets unieks moet toch vast gelegd worden, maar natuurlijk wel zonder mama frogfish lastig te vallen en de eitjes niet te beschadigen. Er zat dus maar één ding op om dit voor elkaar te krijgen – als een acrobaat langs de rifwand. Er kwamen namelijk een paar eitjes net boven de zijkant uit. Met instellingen op de gok voor de lucky shot zwom ik een stukje naar achteren en omhoog. Vervolgens kantelde ik me naar voren tot ik helemaal op mijn kop hing. Met veel mazzel precies boven het kleine plukje eitjes dat zichtbaar was. Het waren 2 shots, waarna de stroming mij uit positie bracht. De gids was net zo enthousiast over de vondst en we hebben nog een poging gedaan om tegen de stroom in zwemmen. Helaas mislukte dit – de stroming was te sterk. Jammer, maar ik straalde al van oor tot oor na het zien van dit unieks.

Vol enthousiasme kwamen we het water uit. Direct werd de camera erbij gepakt om de shots te bekijken. Een bijna compleet babyfroghfishje was duidelijk te zien, klaar om zijn ei uit te komen. Het liefst had ik een nieuwe fles om gedaan om weer het water in te plonzen, maar de stroming liet dit helaas niet toe. De gids beloofde de volgende dag samen met mij nogmaals de duik te maken met het risico dat de eieren al uitgekomen waren. Op de foto waren namelijk ook een heleboel lege eieren te zien. Deze duik konden ze mij in ieder geval niet afnemen, wat de duik de volgende dag ook zou brengen. De vondst en de shots waren voor die dag in ieder geval genoeg spraakstof. De dag erna troffen we helaas alleen wat lege eieren hangend op een stukje koraal en was mama frogfish verdwenen.

En wat is jouw mooiste duik?
Zet je verhaal op ‘papier’ in 150 tot maximaal 500 woorden! Heb je er foto’s bij, dan kun je er één tot maximaal vijf bij plaatsen! Of misschien heb je wel een filmpje ervan gemaakt -zet dan ook de Youtube- of Vimeo-link erbij. Je kunt je verhaal mailen naar redactie@duikeninbeeld.tv. Wij zorgen dat je verhaal op DuikeninBeeld wordt gepubliceerd en in de sociale media wordt gedeeld. Meedoen kan tot 1 mei 2020.

3 reacties

  1. Wat mooi, Sandra! Ik zie je er ook al helemaal bij hangen 🙂

    REAGEREN
  2. Was echt top Linda

    REAGEREN
  3. Wat een mooie ervaring Sandra! En jij hebt ook haviksogen samen met jouw gids!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief