Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nature Talks – Tony Wu

Op 9 en 10 november vindt in Ede Nature Talks 2019 plaats, het festival voor de natuurfotograaf. Op zondag staat in de ‘DuikeninBeeld’-zaal de onderwaterwereld centraal. Binnen- en buitenlandse onderwaterfotografen en -filmers geven hier presentaties en tips. Fotograaf Tony Wu deelt tips en technieken, speciaal voor duikers en onderwaterfotografen.

Tony Wu’s levenslange connectie met de zee begon toen hij een kind was. Een krab kneep in zijn teen en het was liefde op het eerste gezicht. Nu hij (enigszins) volwassen is, besteedt Tony het grootste deel van zijn tijd aan het onderzoeken en documenteren van zelden geziene zeedieren en -omgevingen. Hierdoor brengt hij meer dagen op zee door dan op het land. Sterker nog, hij heeft meer vinnen schoenen!

In de afgelopen jaren heeft Tony het grootste deel van zijn tijd besteed aan het fotograferen van grote walvisachtigen zoals bultruggen, potvissen en blauwe vinvissen. Ook documenteert hij spawning-aggregaties, die in wezen orgies met duizenden op seks beluste vissen zijn.

Voor zijn nieuwste project onderzoekt hij de gevarieerde en diverse mariene omgevingen van Japan – van tropische tot arctische omgevingen en de vele unieke habitats daartussenin.

Tony’s filosofie voor het observeren en documenteren van de natuur is samengevat in zijn motto ‘ars gratia scientiae’, Latijn voor ‘kunst omwille van kennis’. Wanneer hij niet op zee is, besteedt Tony veel tijd aan het lezen van boeken, artikelen en wetenschappelijke artikelen die relevant zijn voor zijn gekozen onderwerpen. Hij registreert observaties en deelt informatie met onderzoeksvrienden. Tony schrijft ook over de natuur en spreekt vaak in het openbaar. Ook interactie met kinderen is voor hem belangrijk.

Tony heeft een aantal prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs in de grootste onderwaterfotografiewedstrijd van Japan, de prijs voor het beste boek van het jaar op het Festival Mondial de l’Image sous-marine in Frankrijk en de eerste plaats in de categorieën Underwater en Behavior: Mammals van de jaarlijkse Wildlife Photographer of the Year-wedstrijd.

Tony Wu

In zijn lezing ‘How I Disappointed My Parents’ gaat Tony Wu in op voorbereiding, technieken en andere tips, natuurlijk mét mooie beelden. Het is de eerste keer dat hij in Europa spreekt, en aangezien hij 10 maanden per jaar op ‘zee’ is, zal dat niet snel weer gebeuren.

Wil je erbij zijn? Of wil je meer informatie over het onderwaterprogramma op Nature Talks? Klik hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief